Ronaldo ďalšiu trofej nezískal. Vo finále strelil gól, no súper dal štyri

Cristiano Ronaldo v drese Al Nassr.
Cristiano Ronaldo v drese Al Nassr. (Autor: X Football Tweet)
REUTERS|17. aug 2024 o 21:36

Al Hilal získal titul druhýkrát za sebou a piatykrát v histórii.

AL HILAL. Al Hilal získal trofej Saudského superpohára, keď v sobotu po gólovej prestrelke rozdrvil Al Nassr 4:1. Všetky štyri góly padli v dominantnom druhom polčase.

Cristiano Ronaldo strelil jediný gól Al Nassr minútu pred koncom prvého polčasu, v ktorom bolo málo šancí, keď zužitkoval nádhernú prihrávku od Abd El Rahamana Ghareeba.

Po prestávke dominoval Al Hilal a Sergej Milinkovič-Savič, Aleksandar Mitrovič a Malcom sa striedali pri skórovaní, aby si zabezpečili víťazstvo.

Milinkovič-Savič strelil vyrovnávajúci gól v 55. minúte po výmene prihrávok s Mitrovičom a prudkou strelou do siete Al Nassra.

Al Hilal sa ujal vedenia o osem minút neskôr, keď sa Mitrovič postavil na perfektnú prihrávku od Rubena Nevesa a z tesnej blízkosti usmernil loptu do siete.

Srbský útočník potom zvýšil vedenie Al Hilalu, keď v 69. minúte dostal prihrávku od Brazílčana Malcoma a vystrelil priamo do siete.

Brazílsky útočník o tri minúty neskôr strelil štvrtý gól Al Hilalu, keď využil chybu brankára Al Nassr Pinta pri kontrole lopty po prihrávke od Aymerica Laporteho a s ľahkosťou ju vystrelil.

Al Hilal získal titul druhýkrát za sebou a piatykrát v histórii a zostáva najúspešnejším tímom šampionátu, o tri tituly pred Al Nassr.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ronaldo ďalšiu trofej nezískal. Vo finále strelil gól, no súper dal štyri