Definitívne uzavreli obchod. AC Miláno už vlastní americký investičný fond RedBird

Futbalisti AC Miláno.
Futbalisti AC Miláno. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. aug 2022 o 16:35

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi vlastnil klub od roku 1986.

MILÁNO. Investičný fond RedBird prevzal taliansky futbalový klub AC Miláno od konkurenčnej americkej skupiny Elliott Management za 1,2 miliardy eur.

Informovala o tom oficiálna stránka tímu.

"Chceme podporovať našich talentovaných hráčov, trénerov a zamestnancov, aby dosahovali úspechy na ihrisku. Využijeme našu globálnu športovú a mediálnu sieť, naše analytické znalosti, doterajšie výsledky vo vývoji športových štadiónov a pohostinnosť, aby sme dosiahli jeden cieľ - udržať Miláno na vrchole európskeho a svetového futbalu," uviedol vo vyhlásení zakladateľ RedBird Gerry Cardinale.

Klub zdôraznil, že aj vlastníci New York Yankees, budú mať aj "menšinový majetkový podiel" v Miláne, ktoré v minulej sezóne získalo svoj prvý titul v Serie A po 11 rokoch, prostredníctvom svojich majiteľov Yankee Global Enterprises.

Bývalý taliansky premiér Silvio Berlusconi vlastnil klub od roku 1986 a v priebehu troch desaťročí urobil z Milána tím, ktorý bol v rokoch 1989 až 2007 päťkrát korunovaný za európskeho šampióna. Miláno po víťazstve v lige v roku 2011 sužovali finančné problémy a podpriemerné výkony na ihrisku.

V sezóne 2020/2021 však obsadil tím druhé miesto v talianskej súťaži a vrátil sa späť do bojov o popredné priečky. Po jej skončení však vykázal klub straty vo výške 96 miliónov eur, čo je pokles z deficitu 195 miliónov eur v roku 2020. Účty za minulú sezónu ešte nie sú zverejnené.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Definitívne uzavreli obchod. AC Miláno už vlastní americký investičný fond RedBird