Boavista je klub darebákov, hnevá sa Feyenoord. Predmetom konfliktu je slovenský útočník

Róbert Boženík.
Róbert Boženík. (Autor: TASR)
SITA|30. júl 2024 o 13:12

V uplynulých dňoch dostala Boavista dve ponuky na prestup slovenského hráča, no obe odmietla s tým, že chce aspoň šesť miliónov eur.

BRATISLAVA. Funkcionárov holandského futbalového klubu Feyenoord Rotterdam už unavilo čakanie na peniaze za prestup slovenského útočníka Róberta Boženíka do Boavisty Porto.

Ako referuje web abola.pt s odvolaním sa na holandský denník De Telegraaf, Feyenoord sa obrátil na Medzinárodnú futbalovú federáciu (FIFA), aby od Portugalčanov dostal čím skôr dlžnú sumu okolo milióna eur.

Boženík hráva za Boavistu od roku 2022. V prvej sezóne v Porte hosťoval, no zapožičanie sa vlani zmenilo na trvalý prestup.

Denník De Telegraaf poukazuje na „viac ako 30 zamietnutí registrácie“ nových hráčov pre Boavistu z dôvodu dlhov v ostatných prestupových obdobiach, pričom označil klub z Porta ako „klub darebákov“.

Kritizuje aj nečinnosť Portugalskej futbalovej federácie. „FIFA musí konať,“ tvrdí De Telegraaf.

Boženík hral za Slovensko na nedávnych majstrovstvách Európy v Nemecku a po tom, ako v minulej sezóne strelil v drese Boavisty Porto 11 gólov v 34 súťažných zápasoch, zaujal viacero zahraničných klubov.

V uplynulých dňoch dostala Boavista dve ponuky na prestup 24-ročného Boženíka - od talianskeho Hellasu Verona v hodnote 2,5 milióna eur a od amerického FC Austin zo zámorskej Major League Soccer ponuku na 3,5 milióna eur.

Boavista obe ponuky odmietla s tým, že chce aspoň šesť miliónov. Feyenoord v prípade predaja má nárok na 15 % z výšky prestupovej čiastky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Liga Portugal»Boavista je klub darebákov, hnevá sa Feyenoord. Predmetom konfliktu je slovenský útočník