Fraška: Slovenskí futsalisti obeťami rumunsko-českej dohody

TASR|28. feb 2011 o 10:19

Slovenskí futsalisti rozohrali kvalifikáciu ME 2012 výborne, keď vo štvrtok v úvodnom zápase 4. skupiny zdolali domáce Rumunsko po nervydrásajúcom priebehu 6:5.

TARGU MUREŠ. Nevykoľajila ich ani prehra 3:5 s Českom, lebo na záver zdolali Nórsko 4:0 a čakali, že im bývalý federálny "spojenec" pomôže k premiérovej účasti na šampionáte.

Bezpečná hra

To, čo sa však udialo v nedeľu večer v Targu Mureš, nemá so športom nič spoločné. Víťazstvo Rumunska nad Českom 1:0 na prvý pohľad vyzerá v poriadku - s kostolným poriadkom však nebol spôsob, akým sa zrodilo.

Obe mužstvá dlho držali nerozhodný stav, v 27. minúte domáci Gherman strelil gól a až do konca zápasu sa na palubovke odohrala veľká fraška - hráči oboch mužstiev nejavili záujem o hru, prihrávali si v bezpečnej zóne... Rumunské víťazstvo 1:0 totiž znamenalo, že Balkánci spolu s Čechmi vyšachovali Slovákov z ME a spoločne postúpili na šampionát do Chorvátska. Slovákom ušiel postup, rovnako ako v kvalifikácii ME 2010, o jediný gól.

Gašparovič: Som zhnusený

"My sme si našu povinnosť splnili, vyhrali sme nad Nórskom, dali sme do toho srdce a radosť. Druhý zápas bol totálna fraška. Som sklamaný z toho, čo sa deje vo futsalovej kvalifikácii. Hráči formátu Rešetár, alebo bratia Marešovci, keď celý zápas nevystrelia na bránku... Hanba všetkým Čechom, koľko ich je," povedal pre TASR rozladený brankár Mário Gašparovič, ktorý si nedával servítku pred ústa: "V tom zápase sa nič nedialo, obaja si prihrávali. Bolo to okaté, dohodnuté, tam nie je čo riešiť. Potrestal by som ich za to, že si zahrali sami do kariet. Za normálnych okolností by ich Česi zdolali. Som zhnusený!"

Slováci tak opäť zostali pred bránami ME, tentoraz za zvláštnych okolností. "Myslím si, že sa nemáme za čo hanbiť. Získali sme šesť bodov, s našou hrou som bol spokojný, aj keď tam boli aj nedostatky, ale nemôžeme teraz chodiť so sklonenými hlavami. Neverili sme, že sa takéto veci, ako v zápase Rumunska s Českom, môžu na takomto fóre udiať," dodal Gašparovič.

Jeho klubovými spoluhráčmi v Slov-maticu FOFO Bratislava sú aj dvaja českí reprezentanti David Frič a Zdeněk Sláma a obaja boli aktérmi inkriminovaného duelu: "Po zápase sme si písali na Facebooku. Ospravedlnili sa, ale nepriamo priznali, že proti tridsiatim ľuďom nemohli nič urobiť..."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Fraška: Slovenskí futsalisti obeťami rumunsko-českej dohody