Dunajská Streda nečakane podľahla Seredi, Žilina zdolala oslabené Pohronie

Martin Jedlička.
Martin Jedlička. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|8. aug 2021 o 19:50 (aktualizované 8. aug 2021 o 21:50)

Žilinčan Jambor skóroval aj v treťom zápase, hrdinom Serede Morong.

ŽILINA. Futbalisti MŠK Žilina zvíťazili doma v 3. kole Fortuna ligy nad FK Pohronie presvedčivo 3:1. Hviezdou zápasu sa stal striedajúci Vahan Bičachčjan, ktorý ako striedajúci hráč strelil dva góly.

Skóre otváral hneď v úvode Timotej Jambor, ktorý sa presadil doteraz v každom ligovom zápase. Skóre korigoval v závere útočník Pohronia Ladji Malle.

Vo večernom televíznom zápase nečakane prehrala Dunajská Streda, ktorá podľahla futbalistom Serede 0:1. Zápas sa hral na ihrisku v Trnave, keďže štadión v Seredi nevyhovuje ligovým parametrom.

V pondelok ešte vyzve Spartak Trnava nováčika z Liptovského Mikuláša. Zápas medzi Ružomberkom a Slovanom Bratislava preložili na stredu 22. septembra z dôvodu účinkovania slovenského majstra v kvalifikácii Európskej ligy.

Pohronie dohrávalo oslabené

Žilinčania začali najlepšie ako mohli, už v druhej minúte sa k dlhému nákopu dostal na pravej strane Rusnák, z prvej prihral Jamborovi, ktorý otvoril skóre duelu.

Žilinčania mali prevahu, v 9. minúte sa síce dostal k zakončeniu Blahút, ale Belko jeho technický pokus zlikvidoval. Domáci sa snažili hrať aktívne, ale brzdili ich nepresnosti v rozohrávke.

V závere mal dvakrát sľubnú príležitosť Gono, ale brankár Pohronia Slančík v oboch prípadoch vyrazil na rohový kop. Na opačnej strane Blahút prihral Adlerovi, ale ani on nepochodil.

Obraz hry sa po zmene strán nezmenil, skôr naopak. Žilinčania kontrolovali hru a v 51. minúte mohli pridať poistku, ale Rusnákov pokus stečoval jeden z obrancov na roh. Ten istý hráč mohol skórovať aj v 58. minúte, ale nepodarilo sa mu obísť Slančíka.

Žilina sa konečne dočkala v 67. minúte: Čmovš fauloval pred svojou šestnástkou a Bičachčjan trafil presne - 2:0.

Pohroniu ešte viac skomplikoval pozíciu Špiriak, ktorý v 73. minúte inkasoval druhú žltú kartu. Žilinčanom trvalo šesť minút, kým využili presilovku, druhý zásah v stretnutí pridal Bičachčjan.

V závere zápasu skorigoval Ladji, ale na zdramatizovanie duelu nezostal hosťom čas.

DAC prehral druhý z troch zápasov

Dunajská Streda mohla ísť do vedenia už v 4. minúte, keď Schäfer videl vybehnutého brankára Ilieva a lobom skúšal otvoriť skóre, no netrafil bránu.

Skóre sa nezmenilo ani v 9. minúte, keď sa Divkovič dostal k lopte a technickou strelou spoza šestnástky donútil Ilieva k zákroku.

Sereď sa dostala k slovu až v 19. minúte, Jureškin centroval z ľavého krídla do šestnástky a našiel hlavu Hašu, jeho pokus však mieril nad bránu Jedličku.

Nebezpeční hostia ohrozili bránu Serede aj v 26. minúte, Taiwo po centri Baliča z pravej strany hlavou zakončil v stopercentnej šanci tesne mimo.

Záver prvého polčasu patril Seredi, v 41. minúte si prebral Jureškin loptu po autovom vhadzovaní a z otočky mieril nebezpečne nad brvno Jedličkovej brány.

Neuspel ani Haša v 44. minúte, jeho pokus zo strednej vzdialenosti brankár hostí bez problémov chytil.

V úvode druhého polčasu hŕstka prítomných divákov nevidela záživný futbal, oba tímy si dávali pozor na chyby.

Prišla však 62. minúta, Morong sa ešte pred šestnástkou dostal k lopte od Gatariča, vyslal prudkú strelu a prekonal bezmocného Jedličku – 1:0.

Zvýšiť náskok Serede mohol Haša v 75. minúte, keď chcel prekvapiť vybehnutého Jedličku, ale jeho pokus zo stredového kruhu mieril mimo brány.

V 82. minúte striedajúci Rymarenko vyslal strelu po zemi, ale jeho pokus spoza šestnástky neohrozil bránu Serede.

Záverečný tlak Dunajskej Stredy vážnejšiu šancu nepriniesol, Sereď sa ubránila a po tesnom víťazstve si pripísala prvé tri body do tabuľky.

Fortuna liga - 3. kolo:


Žilina - Pohronie 3:1 (1:0)

Góly: 2. Jambor, 67. a 79. Bičachčjan – 84. Ladji Malle

ČK: 73. Špiriak po 2. ŽK

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Pavol Staňo, tréner MŠK Žilina: "Sme radi, že máme pozitívnu vlnu úspešných zápasov a treba robiť všetko pre to, aby sme ju udržali čo najdlhšie. Dnes sme videli, že nie je potrebné riešiť, kto bude hrať. Dostaneš šancu a musíš dať zo seba všetko - tak to chalani berú. Chémia v šatni je aktuálne naozaj výborná, a to nás teší najviac. Celkový prejav tímu bol veľmi dobrý, odohrali sme to s prehľadom."

Gergely Geri, tréner FK Pohronie: "Z plánu, čo sme na dnes mali, sa nám podarilo uskutočniť veľmi málo. Úvod bol ako z hororu, keď sme už v 1. minúte inkasovali. Veľmi málo sme robili pre úspech, niektorí hráči boli nedisciplinovaní a chýbala väčšia ochota. Od niektorých som čakal viac, musíme na tom pracovať. Žiline držím palce v Európe."

Sereď - Dunajská Streda 1:0 (0:0)

Gól: 62. Morong

/Zostavy a štatistiky nájdete na tomto odkaze >>>/

Hlasy po zápase

Juraj Jarábek, tréner Serede: "Vedeli sme, že Dunajská Streda má kvalitný tím a ambície. Ako povedal ich tréner, dnes neboli efektívni, v druhom polčase nevystrelili na bránu. Pripravovali sme sa, vedeli sme, že bude platiť dobrá organizácia defenzívy a počkať si na svoju príležitosť. Gól bol z kategórie šťastných. Dunajská Streda si dnes nevypracovala čistú šancu, z tohto pohľadu musím chlapcov pochváliť za bojovný a kolektívny výkon. Tri body sú pre nás dôležité a verím, že nás to posunie do ďalších bojov."

Antal Németh, tréner Dunajskej Stredy: "Sme nespokojní, prišli sme sem vyhrať, čo sa nám nepodarilo. Neboli sme dostatočne kreatívni, niektorí hráči nepodali výkon, aký sme od nich očakávali. V ďalších zápasoch musíme zabojovať, víťazstvá neprídu samé, body si musíme vybojovať."

Tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
16
5
1
52:16
53
R
V
V
R
R
2
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
13
6
3
29:12
45
R
R
R
V
V
3
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
11
8
3
39:17
41
V
P
V
R
R
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
6
6
28:23
36
V
P
R
R
R
5
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
9
5
8
28:28
32
V
V
V
P
R
6
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
8
6
8
34:33
30
P
V
P
R
V
7
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
7
6
9
21:32
27
V
P
P
V
V
8
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
6
7
9
32:33
25
R
R
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
7
2
13
20:31
23
P
P
P
V
P
10
MFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský MikulášMFK Tatran Liptovský Mikuláš
22
5
6
11
27:43
21
R
V
R
R
R
11
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
4
7
11
22:36
19
P
V
R
P
R
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
2
4
16
19:47
10
P
P
P
R
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Dunajská Streda nečakane podľahla Seredi, Žilina zdolala oslabené Pohronie