Slovan si upevnil post lídra, Trenčín uspel v divokom zápase, Lačný zažiaril

Vladimír Weiss ml. v zápase Slovan Bratislava - Pohronie.
Vladimír Weiss ml. v zápase Slovan Bratislava - Pohronie. (Autor: TASR)
Sportnet|20. feb 2021 o 16:20

Trnava má istú skupinu o titul.

AKTUALIZOVANÉ O 18:55

BRATISLAVA. Futbalisti Slovana Bratislava si upevnili post lídra najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy. V sobotňajšom 20. kole doma triumfovali nad Pohroním 1:0, jediný gól strelil Erik Daniel na začiatku druhého polčasu.

Hostia mohli v 79. minúte vyrovnať, ale Petr Galuška nepremenil pokutový kop.

Slovan má osembodový náskok pred druhou Dunajskou Stredou, ktorú v nedeľu čaká súboj s treťou Žilinou.

Darilo sa Trnave, ktorá uspela v Nitre 1:0 a má istý postup do skupiny o titul. Vydarený zápas odohrali aj Zlaté Moravce, ktoré si doma poradili s Ružomberkom 3:1 a udržali sa na piatej priečke.

Dôležitý zápas zvládol Trenčín, ktorý v divokom stretnutí uspel proti Senici 3:2 a má stále šancu prebojovať sa do elitnej šestky.

Šancu v základnej zostave hostí dostal opäť aj Lucas Demitra.

Senica tak zostáva naďalej posledná dva body za Michalovcami, ktoré si doma po prehre so Sereďou 0:2 nepripísali ani bod. Hrdinom hostí bol dvojgólový Miloš Lačný.

Fortuna liga - 20. kolo

Michalovce - Sereď 0:2 (0:0)

Góly: 56. a 83. Lačný

/zostavy a detail zápasu si môžete pozrieť tu >>>/

Hlasy po stretnutí

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Bol to bojovný zápas na ťažkom teréne. Obe mužstvá si vytvorili viaceré pološance. Hostia z toho dali dva góly, my ani jeden. Súpera sme veľmi do šancí nepustili, no zlý zápas sme odohrali predovšetkým v ofenzíve. Preto sme zápas prehrali."

Ján Blaháč, tréner ŠKF Sereď: "Zápas sa pre nás od začiatku veľmi dobre vyvíjal. Hráči od začiatku pracovali na sto percent. Máme za sebou turbulentné obdobie, preto som rád, že sa to na tíme nijako neprejavilo. Hráči pracovali v každej formácii tak, ako sme si povedali pred zápasom.

Na súpera sme sa veľmi dobre pripravili, predovšetkým sme sa snažili eliminovať jeho štandardné situácie, v ktorých patrí k najlepším v lige. Okrem dvoch gólov sme mohli dať ešte jeden, ale v prvom rade sme veľmi radi za víťazstvo."

Senica - Trenčín 2:3 (1:1)

Góly: 12. Košťál, 77. Kapuadi (vl.) - 37. Čatakovič (z 11 m), 67. Corryn, 79. Šimčák (vl.)

/zostavy a detail zápasu si môžete pozrieť tu >>>/

Hlasy po stretnutí

Anton Šoltis, tréner FK Senica: "Vstup do zápasu bol z obidvoch strán opatrný. Išli sme do vedenia, paradoxne sme po góle prestali byť aktívni, súper prebral iniciatívu. Výkonom sme si pýtali vyrovnávajúci gól. Po vyrovnaní sme opäť prebrali aktivitu. Súper hral dobre kombinačne, nepodarilo sa nám ich dostupovať a byť agresívni.

Do finálnej fázy sme sa chceli dostať po centrovaných loptách a štandardkách. Nemali sme v koncovke šťastie, mysleli sme, že po vyrovnaní to zdramatizujeme. Súper bol však futbalovejší, my sme hrali v kŕči. Bojovnosť a chcenie chlapcom nemožno uprieť, chýbala nám však ľahkosť a šťastie pri štandardkách. Súper rozhodol ľahkým gólom po štandardke. Nie sme spokojní, predstavovali sme si to inak."

Stijn Vreven, tréner AS Trenčín: "Za víťazstvo sme šťastní, vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. Súper sa síce v tabuľke nenachádza hore, vo viacerých stretnutiach proti popredným tímom ligy to bolo po hernej stránke z ich strany dobré, niektoré zápasy prehrali tesným rozdielom.

So zápasom sme sa dobre vyrovnali, trénujeme na umelej tráve, hrať na prírodnej tráve pre nás nebolo najjednoduchšie. Hoci bol trávnik ťažký, bol v dobrom stave. Vypracovali sme si viaceré šance, boli sme dominantní. V závere zápasu sme ustáli dlhé nakopávané lopty. Mali sme tam aj trochu šťastia, no keď v zápase bojujete, zaslúžite si ho."

Slovan Bratislava - Pohronie 1:0 (0:0)

Gól: 49. Daniel

/zostavy a detail zápasu si môžete pozrieť tu >>>/

Hlasy po stretnutí

Darko Milanič, tréner Slovana: "Očakával som, že to bude náročný zápas, Pohronie má dobre organizovaný tím. Začali sme dobre, mali sme hru pod kontrolou, ale robili sme chyby. Cez polčas som chalanov povzbudil, chceli sme súpera zlomiť. Ale po góle sme strácali veľa lôpt, nebolo to z našej strany dobré. Tri body berieme, ale musíme hrať celý zápas a nie, aby sme takto po góle poľavili."

Jan Kameník, tréner Pohronia: "Sme sklamaní, pretože sme nezískali bod. Začali sme nervózne, najmä v strede poľa sme nehrali efektívne a zle sme prechádzali do útočnej fázy. Dobre sme bránili, ale hneď po prestávke sme inkasovali. Potom sme začali hrať, boli sme nebezpeční najmä po stranách. Nepremenili sme však pokutový kop a preto sme nemohli pomýšľať na body. V závere bol náš tlak už len platonický."

Zlaté Moravce - Ružomberok 3:1 (2:0)

Góly: 32. a 74. Kovaľ, 30. Menich - 73. Ďungel

/zostavy a detail zápasu si môžete pozrieť tu >>>/

Hlasy po stretnutí

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: "Očakávali sme ťažký zápas na náročnom teréne, čo sa aj potvrdilo. Prvým kľúčovým momentom zápasu bol nepremenený pokutový kop hostí, druhým náš bleskový gól na 3:1. Bol to veľmi dôležitý zápas, určitá spokojnosť tam je, ale ešte nás čakajú dva zápasy. Toto víťazstvo je zlomový krok, ale v prvej šestke ešte nie sme."

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Vedeli sme o čo hráme. Úvodných 25 minút bolo z našej strany výborných, ale zahodili sme pokutový kop. Následne sme dostali dva lacné góly. Po zmene strán sme dali kontaktný gól, ale vzápätí sme inkasovali. Domáci vyhrali zaslúžene, pretože oni svoje šance na rozdiel od nás premenili. Vo zvyšných dvoch zápasoch musíme naplno bodovať, keď chceme hrať v hornej šestke."

Nitra - Trnava 0:1 (0:0)

Gól: 79. Savvidis

/zostavy a detail zápasu si môžete pozrieť tu >>>/

Hlasy po stretnutí

Peter Lérant, tréner Nitry: "Prvý polčas sme mali miernu územnú prevahu, mali sme aj viacero náznakov, ktoré sme vo finálnej fáze nevyužili. Druhý polčas sa dostavila nervozita z výsledku. Neboli sme dosť konkrétni, mali sme málo akcií dopredu.

Bolo zrejmé, že to bude zápas o jednom góle. Pred gólom sme mali šancu zo štandardky, nevyužili sme ju. Naopak, Trnava svoju šancu po štandardke využila, dala gól, vyhrala a my musíme ísť ďalej."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Chceli sme do zápasu vstúpiť aktívne, no mali sme viac strát ako sme čakali. Postupom času sme sa s tým vysporiadali a snažili sme sa o dlhšie držanie lopty. V druhom polčase sa nám to viac darilo a boli sme nebezpečnejší. Myslím, že o ten jeden gól sme boli lepší a výhru sme si zaslúžili."

Priebežná tabuľka

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
17
3
2
54:12
54
V
V
V
R
V
2
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
13
5
4
48:28
44
P
V
R
R
V
3
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
11
4
7
49:33
37
V
P
R
V
P
4
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
11
2
9
32:29
35
P
V
V
V
V
5
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
9
6
7
38:29
33
V
V
V
P
P
6
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
7
7
8
30:38
28
V
V
V
R
V
7
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
5
8
9
31:37
23
P
P
P
R
P
8
FC NitraFC NitraFC Nitra
22
6
4
12
21:38
22
P
P
V
P
P
9
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
5
7
10
22:42
22
V
P
P
R
V
10
ŠKF SereďŠKF SereďŠKF Sereď
22
5
7
10
22:39
22
P
P
P
V
P
11
FK SenicaFK SenicaFK Senica
22
5
6
11
23:40
21
R
V
P
P
P
12
FK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná ŽdaňaFK POHRONIE Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa
22
3
11
8
27:32
20
R
P
P
R
V
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body




Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Slovan si upevnil post lídra, Trenčín uspel v divokom zápase, Lačný zažiaril