Forma na strane Schalke, štatistiky v prospech Bayernu

SITA|1. apr 2010 o 16:09

BERLÍN 1. apríla (SITA) - V I. futbalovej bundeslige speje boj o titul do rozhodujúcej fázy. Necelé dva týždne po semifinálovom pohárovom zápase Schalke 04 - Bayern Mníchov je v sobotu od 15.30 h vo Veltins-Arene ...

BERLÍN. V I. futbalovej bundeslige speje boj o titul do rozhodujúcej fázy. Necelé dva týždne po semifinálovom pohárovom zápase Schalke 04 - Bayern Mníchov je v sobotu od 15.30 h vo Veltins-Arene na programe opäť vzájomná konfrontácia týchto dvoch popredných nemeckých veľkoklubov a hlavných uchádzačov na zisk majstrovského titulu.

V semifinále DFB Pokalu sa z víťazstva 1:0 po predĺžení tešili hostia z bavorskej metropoly, súčasná forma i výhoda domáceho prostredia by mali hovoriť v prospech Schalke.

"Uvedomujeme si, že Bayern má kvalitné mužstvo, čo dokázal aj v utorok v Lige majstrov proti Manchestru United. Už aj nedávny pohárový duel ukázal, že oba tímy majú vzájomný rešpekt. Očakávam stretnutie s maximálnym nasadením, bude to boj o každý centimeter ihriska. Musíme podať koncentrovaný výkon, využiť naše prednosti a dať do toho všetko. Po zápase uvidíme, na čo to stačilo."

"Spoliehať sa budeme aj na našich fantastických fanúšikov, ktorí sú pre nás veľmi dôležití a sú takpovediac naším dvanástym hráčom. Aj podpora domáceho publika môže v takýchto dôležitých chvíľach zavážiť," uviedol brazílsky stopér Schalke Marcelo Bordon, ktorý má výrazný podiel na tom, že tím z Gelsenkirchenu v trinástich tohtosezónnych ligových dueloch neinkasoval.

Zverenci trénera Felixa Magatha spravili rázny krok na ceste k majstrovskému titulu uplynulú sobotu víťazstvom 2:0 v Leverkusene. Po

28. kole sa dostali na čelo tabuľky s dvojbodovým náskokom pred Bayernom. Ten sa musí momentálne vyrovnať s mimoriadne náročným programom a aj prehrami v predchádzajúcich dvoch ligových kolách - vo Frankfurte a doma so Stuttgartom zhodne 1:2.

"Toto je pre nás veľmi dôležitý duel, dôležitejší ako ten utorkový v Lige majstrov, pretože ide o majstrovský titul a my chceme byť šampiónmi," tvrdí chorvátsky útočník Ivica Olič, strelec víťazného gólu na 2:1 v prvom štvrťfinále LM proti Manchestru United.

Pozitívnou správou pre bavorský klub je, že tréner Louis van Gaal už bude môcť po zranení opäť počítať s holandským krídelníkom Arjenom Robbenom, ktorý sa v semifinále Nemeckého pohára na trávniku Schalke prezentoval rozhodujúcim gólovým sólom od polovice ihriska.

Bayern je obávaným súperom Schalke. Svedčia o tom aj historické štatistiky, podľa ktorých najviac bundesligových prehier (37) uštedrili tímu z Gelsenkirchenu práve Mníchovčania. Tí navyše z ostatných jedenástich súťažných stretnutí s týmto súperom prehrali len jediný.

Okrem toho šesťkrát zvíťazili a štyrikrát sa rozišli zmierlivo. Vo Veltins-Arene sa futbalisti Bayernu môžu pochváliť výrazne priaznivou bilanciou, keď z predchádzajúcich piatich zápasov tri vyhrali a vo dvoch remizovali.

Naopak, Schalke nenašlo doma premožiteľa už v jedenástich bundesligových súbojoch (9 - 2 - 0), ale Bavorov naposledy zdolalo pred svojimi priaznivcami pred piatimi rokmi - 13. marca 2005 sa o víťazstvo 1:0 postaral z priameho kopu Brazílčan Lincoln.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Forma na strane Schalke, štatistiky v prospech Bayernu