Fluminense získalo po 26 rokoch brazílsky titul

SITA|5. dec 2010 o 22:56

Historicky druhý titul brazílskeho šampionátu vyhralo Fluminense pred Cruzeirom a Corinthiansom.

SAO PAULO. Futbalisti Fluminense zvíťazili v nedeľňajšom zápase pred 40 000 divákmi nad tímom Guarani 1:0 a po 26 rokoch si vybojovali brazílsky titul. Jediný gól zaznamenal v 63. minúte útočník Emerson.

Fluminese vyhralo šampionát s 2-bodovým náskokom pre Cruzeirom a 3-bodovým pred Corinthiansom. Oba tieto tímy v záverečnom kole bodovali - Corinthians remizoval s Goias 1:1 a Cruzeiro vyhralo na ihrisku Palmeirasu 2:1 - ale nestačilo im to na predstihnutie Fluminese, ktoré si vybojovalo svoj druhý titul v histórii. Premiérový získalo v roku 1984 pod vedením slávneho trénera Carlosa Alberta Parreiru.

"Naši skvelí fanúšikovia si titul zaslúžili. Veľmi nás teší, keď vidíme ich enormnú radosť, víťazstvo patrí predovšetkým im," nechal sa počuť najužitočnejší hráč turnaja Conca.

"Môj gól sa stane súčasťou histórie Fluminense. O desať, dvadsať či dokonca štyridsať rokov budú ľudia stále rozprávať príbehy o tom zásahu a o jeho význame. Dúfam iba, že naši priaznivci nebudú musieť na ďalší titul čakať desaťročia," doplnil hrdina večera Emerson.

Výsledky nedeľňajších zápasov záverečného 38. kola brazílskeho futbalového šampionátu:

Atlético Paranaense - Avaí 1:0

Cruzeiro - Palmeiras 2:1

Fluminense - Guarani 1:0

Goiás - Corinthians 1:1

Gremio - Botafogo 3:0

Santos - Flamengo 0:0

Sao Paulo - Atlético Mineiro 4:0

Vasca da Gama - Ceará 2:0

Vitória - Atlético Goianiense 0:0

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Fluminense získalo po 26 rokoch brazílsky titul