Fanúšikovia si z futbalu odniesli koronavírus. Nie všetci už boli na teste

Fínski futbaloví fanúšikovia na EURO 2020.
Fínski futbaloví fanúšikovia na EURO 2020. (Autor: TASR/AP)
TASR|25. jún 2021 o 12:36

Nakaziť sa mali v Petrohrade.

BRATISLAVA. Fínski futbalisti si zo svojho záverečného vystúpenia na Euro 2020 s Belgičanmi doniesli z ruského Petrohradu domov prehru 0:2 a desiatky ich fanúšikov zasa nákazu koronavírusom.

Podľa oficiálnych zdrojov pri testovaní na hraniciach dosiaľ zachytili 86 infikovaných Fínov, ktorí sa vracali z Petrohradu do vlasti. Informovali o tom rozhlasová stanica Yle aj noviny Hufvudstadsbladet.

Spomenuté zdroje upozorňujú, že v Gazprom Arene v Petrohrade povzbudzovali svojich futbalistov stovky Fínov, nie všetci však cestou domov prešli testami na koronavírus, lebo kapacita na hraniciach bola nedostatočná.

Približne 800 Fínov sa vrátilo do krajiny bez osvedčenia o negatívnom teste.

Preto boli príslušným úradom verejného zdravia dôrazne požiadaní, aby sa do troch dní od návratu nechali doma otestovať a medzitým sa vyhli kontaktom s ľuďmi.

"Ak sa tých 800 fanúšikov podrobí testom, očakávame ďalší nárast pozitívnych prípadov," citoval fínskych zdravotníkov portál ORF.

Situácia s ochorením COVID-19 v Rusku sa v júni rýchlo zhoršila. Počet nových infekcií v celej krajine stúpal, a to aj vo veľkých mestách ako Moskva a Petrohrad.

Fínska premiérka Sanna Marinová vyjadrila znepokojenie nad situáciou navrátilcov z Petrohradu, keďže Fínsko má dlhodobo jeden z najnižších výskytov koronavírusu v Európe.

Súčasťou ME vo futbale v Petrohrade bol aj slovenský tím, za ktorým tam vycestovali desiatky fanúšikov. Slováci v Petrohrade najprv zdolali Poliakov 2:1, ale potom prehrali so Švédmi 0:1. V kombinácii s výpraskom 0:5 od Španielov v Seville to znamenalo stopku pre Slovákov na ME 2020.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Fanúšikovia si z futbalu odniesli koronavírus. Nie všetci už boli na teste