Prehováral ho, aby radšej nehral. Titul je však cennejší ako zdravie

Dávid Skokan (vľavo) nastúpil so špeciálnym chráničom tváre.
Dávid Skokan (vľavo) nastúpil so špeciálnym chráničom tváre. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|4. máj 2021 o 00:08

Popradčania veria v zázrak.

POPRAD,ZVOLEN. Jeden nastúpil so štítom, ktorý chráni celú tvár. Druhý mal svalové problémy, ktoré ho vyradili v predchádzajúcom zápase.

Ofenzívni lídri Popradu Dávid Skokan a Marcel Haščák nastúpili na tretí duel finále proti Zvolenu. Prehru 1:2 po predĺžení ale neodvrátili.

„Klobúk dole pred týmito chlapcami. Na rovinu poviem, že som Dávida Skokana odhováral od toho, aby išiel hrať. Rozhodol sa ale, že titul pre Poprad mu je do istej miery cennejší ako vlastné zdravie,“ vyzdvihol popradskú oporu hokejový expert RTVS Boris Valábik.

Cítia podporu celého mesta

Poprad sa dostal do nezávideniahodnej situácie. Zvolen, ktorý má vynikajúcu formu a v celej sezóne neprehral viac ako dva zápasy po sebe, musí zdolať štyrikrát v rade, aby získali vysnívaný titul.

„Ešte sa nevzdávame a neskladáme zbrane. Cítime podporu celého mesta. Verím, že sa nám podarí zázrak,“ povedal po stretnutí popradský obranca Marek Hudec.

Haščák aj Skokan odohrali v stretnutí vyše 20 minút. Bodovo sa však nepresadili. Bojovali najmä sami so sebou. Zdalo sa, že ich zdravotný stav k lepšiemu výkonu nepustí.

„Práve fakt, že viacerí Popradčania nastúpili so zraneniami ukazuje ich obrovské odhodlanie na to, aby získali historický titul. Za stavu 0:3 to už budú mať ale veľmi ťažké,“ skonštatoval Valábik.

Mali šťastie, že kanonier netrafil bránu

Zvolenu sa podarilo eliminovať najväčšiu zbraň popradských hokejistov. Presilové hry zverencov trénera Mikulu patria k najlepším v lige.

„Mali sme aj šťastie. Haščák mal v presilovke pred sebou prázdnu bránu. Ak by to lepšie trafil asi by bol z toho gól. Veľa striel sme zblokovali. Popradčania sú veľmi šikovní. Musíme ich dobre brániť,“ povedal pre RTVS asistent trénera Zvolena Andrej Podkonický.

Aj Zvolenčania museli kvôli zraneniam improvizovať so zostavou. Väčší priestor na ľade dostali útočníci Marco Halama i Nikolas Gubančok.

„Obaja nastúpili po dlhej dobe a zahrali výborne. Klobúk dole pred nimi,“ pochválil mladých hráčov Podkonický.

Srdce je na mieste, chýba tlak na bránu

Popradčania vyslali v treťom finálovom dueli na bránu Zvolena až 40 striel. Vyťažili z nich ale iba jediný gól.

„Súper bol efektívnejší v streľbe. Darmo hovorím niektorým jedincom v našom tíme aby viac strieľali. Namiesto toho radšej prihrávame za bránu,“ zhodnotil stretnutie popradský tréner Peter Mikula.

Vedenie Zvolena vo finálovej sérii je až príliš jednoznačné vzhľadom na vyrovnanosť oboch tímov.

Posledné dva zápasy muselo rozhodnúť až predĺženie. Popradčania sa ale rozhodne nevzdávajú.

„Je to 50 na 50. Zvolen ešte nevyhral štvrtý zápas. Musíme pridať v snahe a efektivite. Srdce bolo na mieste, ale absentuje väčší tlak na bránu,“ povedal Mikula.

Štvrtý duel finále je na programe v utorok od 18. hod.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prehováral ho, aby radšej nehral. Titul je však cennejší ako zdravie