Ferguson žiada od rozhodcov väčšiu ochranu Cristiana Ronalda

SITA|18. aug 2007 o 11:44

MANCHESTER 18. augusta (SITA, AFP) - Alex Ferguson, tréner úradujúceho anglického futbalového majstra Manchestru United, sa obáva, že Cristiano Ronaldo môže utrpieť vážne zranenia, ak rozhodcovia prísnejším ...

MANCHESTER 18. augusta (SITA, AFP) - Alex Ferguson, tréner úradujúceho anglického futbalového majstra Manchestru United, sa obáva, že Cristiano Ronaldo môže utrpieť vážne zranenia, ak rozhodcovia prísnejším posudzovaním a trestaním nedovolených zákrokov nezastavia neustále tvrdé výpady na portugalskú oporu ManU. Dvadsaťdvaročný krídelník v nedeľu nútene vynechá derby Premier League proti mestskému rivalovi Manchestru City pre trojzápasový dištanc za vylúčenie, ktorú si vyslúžil "zidanovským" hlavičkovým napadnutím striedajúceho záložníka Portsmouthu Richarda Hughesa v stredajšom stretnutí 2. kola najvyššej "ostrovnej" súťaže (1:1).

Rodáka z Madeiry bránili hráči mužstva pod taktovkou kouča Harryho Redknappa vo Fratton Parku napospol nekompromisným spôsobom, čo Cristiano Ronaldo napokon psychicky neustál. "Už dlho sledujeme paradoxy, že vinník incidentu dostane nižší trest ako odplácajúci hráč. V Portsmouthe spadol do tejto pasce Ronaldo a teraz proti City nemôže nastúpiť, čo nás vôbec neteší. V stredu ťahal červenú kartu z vrecka ten istý rozhodca Steve Bennett, ktorý ho pred niekoľkými rokmi vylúčil práve v zápase s Manchestrom City, keď predtým súperi naňho poľovali po celom ihrisku. Pre Cristiana je to ďalšia roztrpčujúca skúsenosť," zamyslel sa Alex Ferguson, ktorý sa však svojho zverenca nezastal priamo v súvislosti s odplácaním.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ferguson žiada od rozhodcov väčšiu ochranu Cristiana Ronalda