FC Villarreal prvýkrát v histórii na čele Primera Division

SITA|27. sep 2007 o 11:58

MADRID 27. septembra (SITA) - Streda 26. septembra 2007 sa zlatými písmenami zapíše do historického kalendára španielskeho prvoligového futbalového klubu FC Villarreal. Hráči "žltej ponorky", ako pre ...

MADRID 27. septembra (SITA) - Streda 26. septembra 2007 sa zlatými písmenami zapíše do historického kalendára španielskeho prvoligového futbalového klubu FC Villarreal. Hráči "žltej ponorky", ako pre farbu dresov tento tím prezývajú, totiž zvíťazili v stretnutí 5. kola domácej najvyššej súťaže na pôde Racingu Santander 2:0 a prvýkrát v histórii sa vyšplhali na čelo Primera Division. O presné zásahy semifinalistu prestížnej Ligy majstrov v sezóne 2005/06 sa postarali Turek Nihat Kahveci a taliansky kanonier Giuseppe Rossi, pre ktorého to bol už štvrtý gól v aktuálnom ročníku. Radosť na Štadióne El Madrigal však môže trvať len do štvrtkového večera, keď je na programe dohrávka 5. kola medzi Realom Madrid a Betisom Sevilla. Ak domáci zverenci nemeckého trénera Bernda Schustera získajú tri body, opäť sa dostanú do líderskej pozície a Villarreal klesne na druhú priečku o skóre pred FC Valencia. "Netopiere" si v stredu poradili s trápiacim sa Getafe 2:1 po góloch Davida Villa a Davida Silvu.

Vo výbornom svetle sa predviedla FC Barcelona a predovšetkým jej ofenzívny klenot Lionel Messi. Dvadsaťročný Argentínčan ukázal, že mužstvo holandského kouča Franka Rijkaarda dokáže valcovať svojich súperov aj bez brazílskej hviezdy Ronaldinha. V priebehu prvých 11 minút sa Messi postaral o dva presné zásahy, ktoré v 9. min preťal úspešnou strelou do siete Kataláncov Zapater. V ďalšom priebehu boli gólovo úspešní aj Iniesta a Marquez.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»FC Villarreal prvýkrát v histórii na čele Primera Division