Ďalšie problémy v Grécku. Fanúšíkovia Olympiakosu narušili prejav ministra financií, zasahovala polícia

Majiteľ futbalového klubu PAOK Solún Ivan Savvidis vtrhol na hraciu plochu so zbraňou, keď rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali jeho tímu gól na 1:0.
Majiteľ futbalového klubu PAOK Solún Ivan Savvidis vtrhol na hraciu plochu so zbraňou, keď rozhodcovia v nadstavenom čase neuznali jeho tímu gól na 1:0. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. mar 2018 o 22:52

Fanúšikovia Olympiakosu protestovali proti Tsakalotosovi aj vláde.

PIREUS. Polícia v gréckom meste Pireus sa v stredu dostala do konfliktu so skupinou fanúšikov tamojšieho futbalového klubu Olympiakos. Priaznivci sa snažili narušiť prejav ministra financií Euclida Tsakalotosa.

Verejní činitelia použili slzný plyn na rozohnanie mladistvých, ktorí hádzali kamene či podpálili odpadkové koše.

Násilnosti vypukli deň po tom, čo sa skončila dvojtýždňová prestávka v gréckej najvyššej súťaži, ktorú nariadila vláda v snahe odstrániť nepokoje z futbalových štadiónov.

Fanúšikovia Olympiakosu protestovali proti Tsakalotosovi aj vláde. Podporovatelia obhajcu titulu tvrdia, že poprední grécki politici sú zaujatí voči ich klubu. Pri výtržnostiach sa nikto nezranil, ani nebol zatknutý.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Ďalšie problémy v Grécku. Fanúšíkovia Olympiakosu narušili prejav ministra financií, zasahovala polícia