Fanúšikovia Nashvillu ničia kvôli hokejistom autá

Fanúšik Nashvillu.
Fanúšik Nashvillu. (Autor: TASR/AP)
Marián Szűcs|7. jún 2017 o 23:01

Podceňovaný klub a jeho fanúšikovia píšu najúžasnejší hokejový príbeh tohto roka

NASHVILLE, BRATISLAVA. Štadión je celý rok vypredaný, v hľadisku sú celebrity, na námestiach sledujú zápasy ďalšie desaťtisíce fanúšikov. A starostka mesta prosí zamestnávateľov, aby na druhý deň ospravedlnili ich neskorší príchod do práce.

Taká eufória sa v Amerike často nevidí. Hlavne ak nejde o Montreal, Toronto, Chicago či iné mesto s bohatou hokejovou tradíciou.

Reč je o – Nashville.

Mesto a tamojší klub Predators ponúkajú najúžasnejší hokejový príbeh tejto sezóny.

Že fanúšikovia prídu na letisko privítať svoj tím vracajúci sa domov po zisku významnej trofeje? To je bežné. V Nashville prišiel dav fanúšikov na letisko odprevadiť hráčov pred odletom na zápas v Pittsburghu.

Ako to vyzerá v Nashville: fotogaléria

7.6.2017

Do play off NHL postupuje šestnásť tímov. Tento rok bol podľa počtu bodov najslabším z nich práve Nashville. Teraz senzačne bojuje o Stanleyho pohár. Vo finále prehrával so silným Pittsburghom, obhajcom trofeje, už 0:2 na zápasy. Dokázal však vyrovnať na 2:2. Piaty zápas série hranej na štyri víťazstvá sa hrá v noci na piatok.

Udrite si do súpera

Už dlho pred zápasom je námestie pred štadiónom v Nashville zaplnené. Kúsok od hlavného vstupu je auto pomaľované vo farbách Pittsburghu, na kapote je logo klubu. Provokácia? Kdeže, iba obľúbená zábavka miestnych fanúšikov.

Keď si vystoja rad, dostanú do rúk veľké kladivo a udierajú ním do auta so symbolmi súpera ich milovaného tímu.

V Nashville je to pred domácimi zápasmi play off tradícia. Auto prinesú z vrakoviska. Odstránia z neho sklá, palivovú nádrž a všetko, čo by mohlo byť nebezpečné. Potom ho pomaľujú a šou sa môže začať.

Fanúšik Nashvillu udiera do vraku auta pomaľovaného vo farbách Pittsburghu.
Fanúšik Nashvillu udiera do vraku auta pomaľovaného vo farbách Pittsburghu. (Autor: TASR/AP)

Jeden úder stojí päť dolárov, za dvojnásobnú sumu sú k dispozícii tri údery. Výťažok ide na účet nadácie klubu, ktorá rozdeľuje peniaze na rôzne charitatívne projekty.

Napríklad počas série druhého kola play off proti St. Louis sa takto vyzbieralo 20-tisíc dolárov. Nadácia nashvillského klubu peniaze poslala práve do St. Louis na podporu opatrení proti povodniam.

„Ide o zábavu, fanúšikovia môžu ukázať svoju vášeň pre klub a zároveň sa vyzbiera pár dolárov,“ vysvetľoval riaditeľ klubu Sean Henry pre denník Tennessean.

Panebože, to je neuveriteľné

V Nashville sa momentálne všetko točí okolo hokeja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Fanúšikovia Nashvillu ničia kvôli hokejistom autá