Everton opäť získal na hosťovanie Landona Donovana

TASR|16. dec 2011 o 08:09

Donovan bude Evertonu k dispozícii 4. januára v domácom zápase s Boltonom.

CARSON. Americký futbalista Landon Donovan bude dva mesiace hosťovať v anglickom klube FC Everton. Vo štvrtok to oznámil zámorský klub Los Angeles Galaxy.

Evertonu patrí v tabuľke Premier League až 12. miesto, pričom v 14 zápasoch zaznamenali jeho hráči len 15 gólov. Dvadsaťdeväťročný útočník či ofenzívny stredopoliar pôsobil v drese "The Toffees" aj v minulej sezóne, keď v 13 zápasoch strelil dva góly.

Tréner David Moyes si od jeho príchodu sľubuje práve zlepšenie ofenzívnej hry svojho tímu. "Som veľmi rád, že sa nám ho podarilo získať. Vnesie do našich radov potrebné skúsenosti. Darilo sa mu u nás aj predtým a verím, že sa vráti s rovnakými kvalitami," uviedol.

Donovan bude Evertonu k dispozícii 4. januára v domácom zápase s Boltonom a zostane až do 25. februára, kedy je na programe derby s Liverpoolom.

"Príležitosť vrátiť sa do Evertonu, hrať za rešpektovaný klub a pod trénerom, ktorého si veľmi vážim, sa jednoducho neodmieta. Užil som si to tam aj predtým a dúfam, že sa nám bude opäť dariť," povedal Donovan, ktorý v 34 tohtoročných dueloch nastrieľal za Galaxy 16 gólov.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Everton opäť získal na hosťovanie Landona Donovana