EURO 2008: Španielom kritika pomohla

Carlos Puyol
Carlos Puyol (Autor: ap)
TASR|29. jún 2008 o 10:43

Tvrdí to obranca španielskej reprezentácie Carlos Puyol, ktorý práve kritiku na Aragonesov tím pokladá za hlavný faktor úspešného ťaženia na ME v Rakúsku a Švajčiarsku.

Viedeň 29. júna (TASR) - Obranca španielskej futbalovej reprezentácie Carles Puyol si myslí, že kritika obklopujúca trénera Louisa Aragonesa a samotných hráčov pomohla mužstvo zomknúť sa na ceste do finále európskeho šampionátu.

Kritika sa valila z každej strany

"Museli sme zvládnuť ťažké okamihy. Valila sa na nás kritika, obzvlášť na trénera. Teraz nás od niečoho skutočne veľkého delí jediný zápas, z čoho majú radosť všetci hráči. Najmä vo vzťahu k Aragonesovi, pretože ten si to naozaj zaslúži," uviedol deň pred finálovým duelom proti Nemecku Puyol.

Šesťdesiatdeväťročný Aragones zasadol na trénerskú lavičku v júli 2004 ako náhrada za dovtedajšieho kormidelníka Inakiho Saeza. Na prvom veľkom šampionáte, ktorými boli majstrovstvá sveta v roku 2006, doviedol mužstvo k trom víťazstvám v skupine, no pred bránami štvrťfinále Španielov zastavili neskorší finalisti z Francúzska po víťazstve 3:1.

Španieli čakajú na titul 44 rokov

Na európskom šampionáte v Rakúsku a Švajčiarsku reprezentácia Španielska opäť v základnej skupine nenašla premožiteľa. Po víťaznom jedenástkovom rozstrele proti Talianom vo štvrťfinále a jasnom víťazstve nad Ruskom v semifinále sa Španielom naskytá príležitosť stať sa vládcami európskeho žezla po dlhých 44 rokoch.

"Tréner nám ukázal cestu, my sme jeho slová počúvali a všetci za ním stojíme. Naďalej musíme robiť svoju prácu najlepšie, ako sa dá, výsledok sa dostaví," dodal Puyol.

"Je pre mňa veľká česť byť súčasťou španielskeho tímu. Môžeme vstúpiť do dejín. Čaká nás nesmierne dôležitý zápas, ktorý dúfam zvládneme," uviedol brazílsky rodák Marcos Senna, ktorý je spolu s ďalšími dvoma stredopoliarmi Andresom Iniestom a Cescom Fabregasom jedným z najväčších tromfov úspechu Španielska na EURO.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»EURO 2008: Španielom kritika pomohla