Ešte že existujú nájazdy, inak by už bolo po sérii, vraví Tománek

Tomáš Hrnka (vpravo) prekonáva brankára Banskej Bystrice Jasona Bacashihuu a strieľa v nájazdoch víťazný gól.
Tomáš Hrnka (vpravo) prekonáva brankára Banskej Bystrice Jasona Bacashihuu a strieľa v nájazdoch víťazný gól. (Autor: TASR)
SITA|5. apr 2016 o 07:18

Košice znížili v semifinále na 2:3 na zápasy, ďalší súboj sa hrá v stredu v Banskej Bystrici.

KOŠICE. Banskobystrickí hokejisti v piatich zápasoch semifinále play off Tipsport ligy ani raz s favorizovanými Košičanmi neprehrali v riadnom hracom čase ani v predĺžení.

Napriek tomu východniari v sérii hranej na štyri víťazstvá prehrávajú len 2:3 a stále živia nádej na obhajobu majstrovského titulu. Dvakrát totiž súpera zdolali po samostatných nájazdoch.

"Ešte že existujú nájazdy, lebo inak by už bolo po sérii,“ glosoval útočník Banskej Bystrice Roman Tománek.

Hrnka povedal trénerovi, že dá gól

Jeho tím v pondelkovom zápase prehrával 0:2, ale 31 sekúnd pred koncom riadneho hracieho času dokázal pri power play práve Tománek vyrovnať. V predĺžení boli Bystričania nebezpečnejší, košickému brankárovi Marcelovi Melicherčíkovi raz pomohla aj žŕdka.

Súboj však napokon vyvrcholil až v nájazdoch a v nich dal jediný gól domáci Tomáš Hrnka.

"Veril som si. Tréner sa ma pýtal, či dám a ja som vravel, že asi áno. Som rád, že pokračujeme v sérii,“ uviedol Hrnka.

"Mohli sme vyhrať aj v riadnom hracom čase. Každé víťazstvo prináša pozitívne veci pre psychiku. Dúfam, že aj toto nás nakopne," dodal.

Do Košíc už ísť nechcú

Tománek bol po prehre očividne rozladený, mrzeli ho najmä nevyužité šance v predĺžení. "Veľmi sme chceli vyhrať, ale, bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Šťastie sa nám zase otočilo chrbtom,“ povzdychol si.

Ďalší postupový mečbal budú mať Bystričania v stredu na domácom ľade. "Treba sa dať rýchlo do poriadku a urobiť všetko pre to, aby sme doma rozhodli,“ tvrdí Tománek.

"Boli sme veľmi blízko postupu, ale stále sme rovnako ďaleko. Veríme však, že do Košíc sa už vracať nebudeme,“ pridal sa tréner Bystričanov Vladimír Országh.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ešte že existujú nájazdy, inak by už bolo po sérii, vraví Tománek