Nórsky futbalista prepísal históriu. Strelil deväť gólov v jednom zápase

Nór Erling Braut Haland (druhý z ľava) strelil deväť gólov v jednom zápase.
Nór Erling Braut Haland (druhý z ľava) strelil deväť gólov v jednom zápase. (Autor: TASR)
Jakub Benko|31. máj 2019 o 08:23

Nórsko deklasovalo Honduras.

VARŠAVA. Poľsko je dejiskom majstrovstiev sveta vo futbale hráčov do 20 rokov, ktoré často prinášajú atraktívne súboje budúcich hviezd i zaujímavé výsledky. V skupine C sa stretli dva papierovo slabšie tímy, Nórsko čelilo Hondurasu.

Nóri v predchádzajúcich dvoch zápasoch proti Uruguaju a Novému Zélandu neuspeli, navyše strelili len jediný gól. V zápase s Hondurasom si však strelecký účet dokonale vylepšili.

Už po prvom polčase svietilo na výsledkovej tabuli skóre 5:0. Až štyri z piatich zásahov strelil len osemnásťročný Erling Braut Haland.

Haland je hráčom rakúskeho Red Bull Salzburg, kde však veľa priestoru nedostáva. Počas práve skončenej sezóny nastúpil len v dvoch zápasoch.

V reprezentačnom drese však patrí medzi kanonierov, čo potvrdil aj v zápase proti Hondurasu. V druhom polčase pridal ďalších päť gólov a Nórsko zdolalo stredoamerického outsidera 12:0.

Mladý Nór zároveň prepísal historické štatistiky. Nikdy v histórii majstrovstiev sveta do 20 rokov sa totiž nikomu nepodarilo streliť toľko gólov v jednom zápase.

Haland v nórskom drese vo všetkých mládežníckych kategóriách nastúpil doteraz v 25 stretnutiach, v ktorých dal až 24 gólov.

Zaujímavosťou je, že jeden z nich strelil aj slovenskému národnému tímu do 21 rokov. Bolo to v marcovom priateľskom zápase, keď Nórsko zvíťazilo 2:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nórsky futbalista prepísal históriu. Strelil deväť gólov v jednom zápase