Nepomohli ani bloky Černáka. Prvé finále ovládlo po predĺžení Colorado

Nathan MacKinnon (vľavo) a Erik Černák (vpravo) vo finálovom súboji.
Nathan MacKinnon (vľavo) a Erik Černák (vpravo) vo finálovom súboji. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey, TASR|16. jún 2022 o 07:10 (aktualizované 16. jún 2022 o 07:30)

Erik Černák s Tampou Bay podľahli Coloradu Avalanche.

NHL - finále, 1. zápas

Colorado - Tampa Bay 4:3 pp (3:1, 0:2, 0:0 - 1:0)

Góly: 8. Landeskog (Rantanen, Byram), 10. Ničuškin (MacKinnon), 18. Lehkonen (Rantanen, Landeskog), 62. Burakovsky (Ničuškin, Compher) – 13. Paul (Hedman, Point), 33. Palát (Kučerov, McDonagh), 34. Sergačov (Hagel, Cirelli)

Brankári: Kuemper 20/23 - Vasilevskij 34/38

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 19 minút a 53 sekúnd, pripísal si tri hity a zblokoval päť striel - najviac spomedzi všetkých hráčov na ľade/

/stav série - 1:0 pre Colorado/

DENVER. Hokejisti Colorada Avalanche úspešne zvládli prvý zápas finálovej série play off NHL a zdolali dvojnásobného obhajcu Stanleyho pohára Tampu Bay Lightning 4:3 po predĺžení.

Do prvého finálového stretnutia vstúpili značne lepšie "lavíny" z Colorada. V prvej tretine boli aktívnejší a súpera prestrieľali 15:8.

Vedenia sa uchopili po dorážke kapitána Landeskoga v ôsmej minúte. O menej ako dve minúty na neho nadviazal Ničuškin, ktorý strieľal po prihrávke MacKinnona.

Vasilevskému dal gól medzi nohy. Pre ruského brankára to bol vôbec prvý gól v play off, ktorý do tohto priestoru dostal.

Tampa odpovedala gólom Paula. Pred bránkou mu najprv síce puk ušiel, ale následne ho upratal do brány.

Colorado v prvej tretine skórovalo ešte raz. Presadil sa Fín Lehkonen, ktorý v presilovej hre tečoval strelu Rantanena.

Druhá tretina patrila "bleskom". Dva góly strelili v rozpätí 48 sekúnd.

Prvý padol v trinástej minúte po skvelej práci Kučerova. Ten sa pohral s obrancom Toewsom a pred bránou našiel Paláta, na ktorého nestačil Makar.

Vyrovnávajúci gól vsietil obranca Michail Sergačev. Stav zmenil na 3:3 po strele od modrej.

Tretia herná časť bola bezgólová a nasledovalo predĺženie, v ktorom o výhre domácich rozhodol Andre Burakovsky už po necelej minúte a pol.

Na víťazný gól mu krásne prihral Ničuškin a útočník Burakovsky mal brankára Vasilevského mimo pozície. Zakončenie mu už problém nerobilo.

"Je to skvelý pocit. Myslím si, že sme celý zápas skutočne tvrdo bojovali. V druhej tretine sme mali trochu výpadok po mentálnej stránke, nevyhrávali sme súboje o puk, no v tretej časti sme sa z toho otriasli," zhodnotil po zápase švédsky útočník Burakovsky.

Svojho spoluhráča chválil aj Mikko Rantanen: "Andre hral v uplynulých zápasoch vynikajúco a ten gól si zaslúžil. Má výbornú strelu a celkovo predvádza pekné akcie."

"Dokázali sme sa vrátiť do zápasu, vyrovnali sme a dostali duel do predĺženia. V ňom je už možné všetko. Samozrejme, takýto štart do série sme si neželali. Budeme musieť zmeniť niektoré veci a určite mať lepší vstup do ďalšieho duelu," hodnotil začiatok série kapitán Tampy Steven Stamkos.

Colorado zvíťazilo 4:3 a ujalo sa vedenia v sérii. Tampa bude mať šancu vyrovnať sériu v zápase číslo 2, ktorý sa odohrá v noci zo soboty na nedeľu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nepomohli ani bloky Černáka. Prvé finále ovládlo po predĺžení Colorado