Edson Barboza pred UFC on ESPN 2: Jediný bojovník, ktorý v UFC ukončil dva zápasy lowkickmi

Dávid Lukáč|29. mar 2019 o 01:00

Edson Barboza v číslach pred UFC on ESPN 2.

Po viac ako siedmich rokoch sa UFC vracia do Philadelphie sobotným podujatím UFC on ESPN 2, ktoré sa bude konať v miestnej Wells Fargo Aréne.

Hlavnou udalosťou karty bude súboj medzi dvoma nebezpečnými postojármi, ktorí sú známi pre svoj atraktívny štýl boja. Brazílčan Edson Barboza (20-6 MMA, 14-6 UFC) sa stretne s bývalým šampiónom WSOF, Justinom Gaethjem (19-2 MMA, 2-2 UFC). Tento súboj už od svojho prvého oznámenia dostal nálepku ako potenciálny kandidát na „zápas roka“.

Životopisy oboch mužov v hlavnom zápase sú výborne, poďme sa však pred podujatím UFC on ESPN 2 pozrieť na čísla Edsona Barbozu, ktorý v sobotu načne už tretiu desiatku zápasov v UFC.

Barboza má v ľahkej váhe UFC 14 víťazstiev, čo je štvrtý najvyšší počet v divíznej histórii za Jimom Millerom (17), Gleisonom Tibauom (16) a Donaldom Cerronem (16).

Sedem knokautových víťazstiev Barbozu v ľahkej váhe UFC je spolu so siedmimi knokautmi Melvina Guillarda najviac v histórií divízie.

Barboza svojim súperom nadelil 10 knockdownov, a tak mu patrí v histórií divízie druhé miesto za Guillardom (13).

Barboza je jediný bojovník v histórii UFC, ktorý dosiahol knokaut piatimi rôznymi technikami – kopom na hlavu, kopom na telo, úderom do tela, lowkickmi a naskočeným kolenom.

Keď zoberieme do úvahy len knokauty kopmi alebo kolenami, Barboza ich má na konte päť, čo je len o dva menej, než veterán Cerrone (sedem), ktorému v tomto ukazovateli patrí prvé miesto.

Barboza je jediným bojovníkom v histórii UFC, ktorý získal dve víťazstvá vďaka lowkickom. Použil ich na zastavenie Rafaella Oliveiru na UFC 162 a Mikea Lulla na UFC 123.

Foto: Getty Images

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Edson Barboza pred UFC on ESPN 2: Jediný bojovník, ktorý v UFC ukončil dva zápasy lowkickmi