Dopingoví komisári žiadajú od Zuzulovej vysvetlenie

TASR|26. nov 2009 o 13:55

Uplynulý piatok nebol pre Veroniku Zuzulovú práve najšťastnejším dňom. Slovenská zjazdárka na tréningu slalomu v coloradskom Lovelande utrpela zranenie kolena a navyše ju aj márne hľadali americkí dopingoví komisári, ktorí ju chceli navštíviť v rámci mimo

BRATISLAVA. súťažnej kontroly.

Šéf slovenskej minivýpravy a Veronikin otec Timotej priznal, že zabudli antidopingovým inštitúciám oznámiť zmenu ubytovania.

"Spali sme len kúsok od motela v lacnejšom apartmáne. Priznám sa, že sme ani nepoznali našu adresu a vôbec nám to nedošlo, že by nás mohol niekto na moteli hľadať. Aj pre lyže, ktoré nám do Ameriky dorazili neskôr, sme uviedli adresu motela," povedal Zuzula.

Zuzulovci sa o probléme potom dozvedeli až od funkcionárov Medzinárodnej lyžiarskej federácie. "Komisári oznámili FIS, že sme neboli prítomní na určenom mieste v nahlásenom čase. My musíme nahlasovať pre každý jeden deň hodiny a miesto, kedy a kde sme k dispozícii pre antidopingovú kontrolu. V ten deň sa však Veronika zranila a riešili sme túto záležitosť. Výsledok je z toho teraz taký, že musíme zdôvodniť, prečo sme nedodržali nahlásené údaje a neboli na tom mieste. Dúfajme, že sa to podarí. Veronika tam včera posielala lekárske správy, tak dúfame že uznajú, že nešlo o úmysel."

Zuzulová po predčasnom návrate do vlasti absolvovala dve vyšetrenia magnetickou rezonanciou, ktoré potvrdili menší rozsah zranenia kolena.

"Snažím sa kolenu venovať, aby to bolo čím skôr čo najlepšie. Budúci týždeň by som už mala začať s tréningom. Uvidíme, kedy bolesť odíde, no možno sa stihnem postaviť na lyže aj skôr ako za štyri týždne," dúfa slovenská olympionička.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Dopingoví komisári žiadajú od Zuzulovej vysvetlenie