Distin nahradí v Evertone Lescotta, ďalší stopér by sa zišiel

SITA|28. aug 2009 o 15:58

Prestup francúzskeho obrancu Sylvaina Distina z Portsmouthu do konkurenčného klubu anglickej futbalovej Premier League FC Everton je už hotovou vecou.

LIVERPOOL.

V piatok absolvoval nástupca Joleona Lescotta na stopérskom poste v liverpoolskom tíme lekársku prehliadku a podpísal zmluvu na tri roky. Bývalý hráč Paríža St. Germain a Manchestru City, kam zamieril práve anglický reprezentant Lescott, by si mohol debut v novom drese odkrútiť v nedeľňajšom ligovom zápase s Wiganom.

"Poskytne mi šancu obsadiť pozíciu stopéra. Jedného sme potrebovali už pred odchodom Lescotta, Sylvain bude teraz priamou náhradou. Veľmi som chcel práve ľavonohého stredného obrancu, akým je Distin. Má už síce svoje roky, ale aj bohaté skúsenosti. Aj Davey Weir a Alan Stubbs odvádzali ako tridsiatnici kvalitné výkony, verím, že Sylvain ich napodobní," povedal na margo 31-ročnej posily Moyes.

Slová kormidelníka Evertonu o potrebe ďalšieho stopéra pre náročnú sezónu by mohli potvrdzovať neoficiálne informácie o jeho záujme angažovať slovenského reprezentačného stopéra Jána Ďuricu z Lokomotivu Moskva.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Distin nahradí v Evertone Lescotta, ďalší stopér by sa zišiel