Depay je oficiálne hráčom United. Sen sa stal skutočnosťou, hovorí

(Autor: Twitter)
TASR|12. jún 2015 o 17:49

Manchester United zaplatil za Memphisa Depaya podľa BBC viac ako 42 miliónov eur. Sľubuje si od neho najmä góly, pretože v minulej sezóne mu chýbal klasický zakončovateľ.

LONDÝN. Manchester United v piatok skompletizoval prestup holandského futbalistu Memphisa Depaya. Anglický klub zaňho zaplatil podľa portálu BBC viac ako 42 miliónov eur.

United sa dohodli na prestupe Depaya už minulý mesiac. Dvadsaťjedenročný futbalista doviedol PSV k titulu v najvyššej holandskej súťaži. V tridsiatich zápasoch nastrieľal dvadsaťdva gólov. A stal sa najlepším ligovým kanonierom.

"Sen sa stal skutočnosťou. Budem hrať za ten najväčší klub na svete. Dostal som navyše šancu pracovať s najlepším trénerom," uviedol Depay pre klubový web na adresu kouča Louisa van Gaala.

Manchester si od Depaya sľubuje najmä góly - v uplynulej sezóne mu chýbal klasický zakončovateľ. Robina van Persieho v druhej polovici ročníka sužovali zranenia, Radamel Falcao nebol takým prínosom, ako sa očakávalo.

"Verím vo svoje schopnosti. Pracujem tvrdo na tom, aby som dosiahol svoje sny," dodal Depay.

Na vlaňajších MS v Brazílii dvoma gólmi dopomohol Holandsku k zisku bronzových medailí. Louis van Gaal ho vtedy viedol ako šéf lavičky Oranjes. Tentoraz sa spoločne stretnú v United.

"Memphisa poznám veľmi dobre z našej práce v národnom tíme. Je to mladý hráč, ktorý má schopnosť hrať na rôznych postoch," povedal Louis van Gaal.

"Bude potrebovať čas na to, aby si zvykol na Premier League. Som si však istý, že má potenciál stať sa skvelým futbalistom. Toto je pre neho ten správny klub."

Depay podpísal zmluvu na štyri roky s možnou opciou na predĺženie spolupráce o ďalší rok. Z Eindhovenu sa sťahuje po necelej dekáde. Polovicu z nej obliekal dres seniorského výberu PSV.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Depay je oficiálne hráčom United. Sen sa stal skutočnosťou, hovorí