Debakel Arsenalu na White Hart Lane aj s hádkou na záver

SITA|23. jan 2008 o 13:08

LONDÝN 23. januára (SITA, AP) - Španielsky kouč Tottenhamu Juande Ramos potreboval iba necelé tri mesiace, aby spravil z mužstva ohrozeného vypadnutím z anglickej futbalovej Premier League finalistu ligového ...

LONDÝN 23. januára (SITA, AP) - Španielsky kouč Tottenhamu Juande Ramos potreboval iba necelé tri mesiace, aby spravil z mužstva ohrozeného vypadnutím z anglickej futbalovej Premier League finalistu ligového pohára (Carling Cupu). V hľadisku White Hart Lane sa v utorok počas odvety semifinále Ligového pohára s londýnskym rivalom Arsenalom objavil aj transparent s nápisom "Juande Ramos do Wembley" a "kohúti" autora tejto výzvy vypočuli, a to vo veľkom štýle. Tottenham vďaka nevídanej produktivite rozdrvil "kanonierov" 5:1 a po remíze z Emirates Stadium (1:1) môže v stredu pokojne čakať na svojho finálového súpera, ktorý vzíde z dvojice Everton - FC Chelsea (prvý zápas 1:2). Strelecký koncert "Spurs" ukončil deväťročnú kliatbu v zápasoch s "Gunners", vyvolal na tribúnach nadšenie a dal zabudnúť na októbrovú trénerskú výmenu, ktorej obeťou sa stal medzi priaznivcami obľúbený Martin Jol. "Zahrať si finále vo Wembley je fantastický úspech, chcel by som ho venovať fanúšikom. Dlho nepoznali na chuť finále, teraz sa dočkali," povedal Ramos na margo priaznivcov, ktorí dlho do noci tancom a spevom oslavovali veľký triumf.

Tréner hostí Arsene Wenger nehľadal vinníkov debaklu, označil prehru za krutú: "Vysoké, priam brutálne skóre, ktoré však neodráža dianie na trávniku. Domáci bránili ako posadnutí a potom nás ničili protiútokmi." Francúz sa snažil zvrátiť nepriaznivý vývoj ofenzívnymi žolíkmi Cescom Fabrefasom a Emmanuelom Adebayorom, ale stačilo to len na jednej gól v sieti českého gólmana Radka Černého z kopačky reprezentanta Toga. Poľský brankár Arsenalu Lukasz Fabianski vyťahoval loptu zo siete 5-krát, naposledy v nadstavenom čase, keď dielo skazy dokonal z protiútoku Steed Malbranque.

Wengerovi mladíci predviedli fanúšikom Tottenhamu aj nepeknú scénu, keď sa do seba pustili útočné výšavy Adebayor a Dán Nicklas Bendtner, autor vlastného gólu na 0:2. Oboch kohútov musel odtrhnúť William Gallas a po skončení Afričanovi nedovolili vstúpiť do tunela, kým "nevychladol".

Finále Anglického ligového pohára sa uskutoční 24. februára, Tottenham bude útočiť na svoj štvrtý triumf v súťaži.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Anglický ligový pohár»Debakel Arsenalu na White Hart Lane aj s hádkou na záver