Slovenský hokejista po šiestich rokoch mení jeden český klub za druhý

Dávid Gríger.
Dávid Gríger. (Autor: TASR)
SITA|8. máj 2020 o 10:15

Reprezentant ide do Liberca.

BRATISLAVA. Slovenský hokejista Dávid Gríger definitívne mení dres v rámci českej najvyššej súťaže. Po dlhoročnom pôsobení v Karlových Varoch sa 25-ročný útočník sťahuje na sever Česka do Liberca.

S jedným z najlepších klubov Tipsport extraligy a držiteľom Prezidentského pohára pre najlepší tím základnej časti v uplynulej predčasne ukončenej sezóne podpísal zmluvu na dva roky do 30. apríla 2022.

Spolu s ním sa stal posilou Bílých Tygrov aj jeho český spoluhráč Tomáš Rachůnek.

"Prestup týchto dvoch útočníkov riešil dnes už bývalý športový riaditeľ Filip Pešán s cieľom vhodne doplniť mužstvo a zvýšiť konkurenciu v útoku," uviedol generálny manažér Liberca Ctibor Jech, cituje ho klubový web.

Gríger v uplynulej sezóne v českej najvyššej súťaži odohral 48 zápasov a pripísal si v nich 37 bodov za 15 gólov a 22 asistencií. Vo dvoch dueloch play off pridal jednu asistenciu.

V kúpeľnom meste na západe Česka pôsobil od roku 2013, celkovo tam v 174 zápasoch nazbieral 101 bodov (48+53).

"Odchovanec popradského hokeja pravidelne nastupoval v slovenskej najvyššej súťaži už ako 18-ročný a potom pokračoval v kariére v Karlových Varoch. V ročníku 2013/2014 sa stal šiestym najproduktívnejším hráčom MS do 20 rokov, v piatich zápasoch získal desať bodov. Už o rok neskôr si pripísal prvý štart v seniorskej reprezentácii Slovenska," pochválila Grígera stránka Liberca.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Slovenský hokejista po šiestich rokoch mení jeden český klub za druhý