Dánsko na MS v hokeji 2024
Dánsko
MS v hokeji 2024
14.05.2024, Skupina A
0 - 2
0:0, 0:1, 0:1
Nórsko na MS v hokeji 2024
Nórsko

MS v hokeji 2024: Nórsko triumfovalo nad Dánskom a pripísalo si prvú výhru

Dánsko - Nórsko: ONLINE prenos zo zápasu skupiny A na MS v hokeji 2024 v Česku.
Fotogaléria (18)
Dánsko - Nórsko: ONLINE prenos zo zápasu skupiny A na MS v hokeji 2024 v Česku. (Autor: Sportnet)
Sportnet|14. máj 2024 o 13:20

Sledovali ste s nami online prenos zo zápasu skupiny A na MS v hokeji 2024: Dánsko - Nórsko.

PRAHA. Dánsko a Nórsko dnes hralo zápas na MS v hokeji 2024. Sledovali ste s nami ONLINE prenos Dánsko - Nórsko.

Zápas skupiny A sa hral v O2 Aréne v Prahe.

Joj plus
Kde sledovať v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.
Fotogaléria zo zápasu Dánsko - Nórsko na MS v hokeji 2024 (skupina A)

Hokej ste sledovali s nami naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Dánsko - Nórsko na MS v hokeji 2024 (LIVE)

Majstrovstvá sveta Skupina A 2023/2024
14.05.2024 o 16:20
Dánsko
0:2
(0:0, 0:1, 0:1)
60' minúta
Ukončený
Nórsko
Prehľad
Góly a asistencie: 28. Brandsegg-Nygård (Zuccarello, Thoresen), 60. E. Salsten. Rozhodca: Kaukokari, MacFarlane – Briganti, Gustafson.. Diváci: 10011..
Prenos
Zápas nebol veľmi lákavý, ale nebolo nutné predlžovať. Nórsko bolo trošku efektívnejšie a berie tri body. Dáni maximálne pokazili posledné minúty, pretože neboli schopní držať hru v súperovej tretine a včas stiahnuť brankára. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:49
goalNórsko dalo gól! EIRIK SALSTEN zachytil nepresnú prihrávku súpera. Zo stredného pásma mieril presne a potvrdzuje víťazstvo Nórska. Na šampionáte strelil druhý gól. Bez asistencie.
59:40
importantDánsko hrá power-play!
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
56:12
importantRozhodcovia rozlúskli mimoriadne náročnú situáciu! Puk neprešiel celým objemom bránkovou čiarou! Dáni žijú!
56:12
importantVyzdvihli sme dánskeho brankára Dichowa, ktorý sa blysol úžasným zákrokom, ale je tam podozrenie, že puk putoval za bránkovú čiaru, ktorý mal pod betónom! Uvidíme!
56:12
importantThoresen sedí v bránkovisku pri Dichowovi! Ten mal teraz plné ruky práce, išiel sa roztrhať pri zasahovaní, ale malo to význam! Dánsko ostáva v hre o bod!
55:26
Zaujímavá vzdušná výzva letela okolo pravej žŕdky Haukelanda na Oscara Fiskera Mølgaarda. Cieľom bolo vypáliť nechytateľne, ale puk nesadol ideálne na čepeľ.
54:53
Hvizd rozhodcu. Zakázané uvoľnenie Nórov. Mikkel Aagaard a Håvard Salsten si to rozdajú na vhadzovaní.
54:05
Množstvo osobných súbojov. Súčasná hra je o vysokej obojstrannej bojovnosti. Horšie na tom naďalej sú hokejisti Dánska. Ale stále majú čas skórovať.
Dnešný zápas sleduje 10 011 divákov.
importantReklamná prestávka.
50:55
importantAndreas Martinsen parádne nabil puk pred bránku na hokejku Bakkeho Olsena! Dichow odolal tejto snahe!
50:00
Päťdesiat minút je za nami. Dáni doťahujú jednogólové manko. V dnešnom zápase im to škrípe v zakončení.
49:02
Nórsko hrá s piatimi hráčmi.
48:55
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Christian Wejse – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Nórsko:
Max Krogdahl – 2 min., hrubosť.
48:55
importantHaukeland už takmer kapituloval! Nórsky brankár padol na zadok a napokon musel ľahnúť v bránkovisku! Puk mu smeroval do siete pomedzi betóny! Následne vznikla skrumáž po prerušení hry!
48:09
Henrik Haukeland sa jemne dotkol puku hokejkou. Spoza vlastnej bránky jeho spoluhráči odpálili malé čierne čudo do bezpečia.
47:24
Veľmi hlúpy pobyt Dánov v útočnej tretine. Aagaardovo špekulovanie nakoniec zapríčinilo vyhnanie do stredu plochy.
47:02
Vylúčenie v tíme Nórsko:
Patrick Thoresen – 2 min., podrazenie.
46:35
Fantastická strela Olivera Lauridsena. Haukeland nečelil prípadným hráčom, ktorí by mu komplikovali život zakrývaním výhľadu, preto vykopol puk.
importantReklamná prestávka.
46:11
Martin Rønnild už nemal dostatok energie v tomto striedaní. Absentovala sila v rukách, preto nedokázal preniesť puk na os pre Salstena.
44:56
Alexander True sviežo korčuľoval za nórskymi protihráčmi. Zdalo sa, že to bude úspešný prienik, no nakoniec nebol.
44:04
Dáni všetko tlačia jednoznačne do útoku. Možno už občas z nich ide frustrácia z nevyužitých príležitostí. Storm vypálil z otočky, ale Haukeland ani s týmto nemal problém.
43:30
Nóri čakali za svojim brankárom Haukelandom. Prebiehalo striedanie. Následná rozohrávka Mattiasa Nørstebøa spôsobila zakázané uvoľnenie.
41:24
Dánsko získava potrebný tlak, ale pokusy nie sú presné. Jeden z nich nám predviedol obranca Phillip Bruggisser, ktorý urobil solídnu prácu, no bez želaného efektu.
40:49
Joachim Blichfeld disponoval celkom dobrou pozíciou na strelu z osi klziska. Nastrelil však súperove hokejky. Puk putoval do rohu.
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 18:07.
Prostredná tretina mala vyššie parametre. Diváci videli viac šancí a nakoniec aj otvárací presný zásah, ktorí dosiahli Nóri. Zatiaľ prekvapivo vyhrávajú.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:18
Mattias Nørstebø predviedol kvalitné zakončenie švihom. Brankárovi Dichowovi sa nepáčilo konanie Salstena v bránkovisku. Strhla sa menšia mela.
37:08
importantVynikajúca kombinácia dánskeho celku! Haukeland sa výrazne zapotil, ale nedal si streliť prvý gól! Vymazal Bruggissera!
36:03
Nórska aktivita v druhej tretine je zvýraznená štrnástimi strelami na bránku. Dáni zatiaľ len so štyrmi pokusmi. Ten posledný teraz schoval do lapačky Haukeland.
35:16
Oliver Lauridsen dodal masáž Thoresenovi na zadnom mantineli. Tento krok výrazne pomohol Dánom, Nóri sa nemohli ďalej realizovať.
importantReklamná prestávka.
33:36
Markus Vikingstad spracoval puk v útočnej tretine a chcel rozvinúť rodiacu sa akciu svojho tímu. Neodhadol ale prihrávku na modrú čiaru na Mattiasa Nørstebøa, ktorý mal krátku hokejku.
32:41
Premárnené dánske prečíslenie dokonca štyroch proti dvom. Haukeland bol pripravený chytať pokus na vzdialenejšiu tyčku, ale Felix Scheel mieril vedľa.
importantReklamná prestávka.
31:36
Prečíslenie dvoch proti jednému. Zuccarello bol voľný pred bránkou, ale zápis do listiny strelcov chcel dosiahnuť Steen. Dichow ho zarmútil, keď spojil nohy a zneškodnil puk.
30:32
Patrick Russell si vylepšil palebnú pozíciu na osi ľadovej plochy. Vydarila sa mu strela zápästím, ale Haukeland neinkasoval.
29:42
Puk sa stratil rozhodcom z dohľadu. Dáni útočia, brankár Henrik Haukeland je nórskou oporou a zaslúžene ešte drží nulu na konte.
28:53
Nóri sa išli činiť a podniknúť druhú akciu, ktorá by viedla k navýšeniu skóre. Eirik Salsten si však nemal s kým pomôcť, a tak iba zaviezol puk do rohu.
28:23
Dánsko ihneď pomýšľa na vyrovnanie, keďže je mierny favorit. Šancu vyrovnať zobral pekným zákrokom Haukeland Mikkelovi Aagaardovi, ktorý neuspel ranou z kruhu.
27:45
goalNórsko dalo gól! Nádherná spolupráca Nórov. Zuccarello našiel pred kruhmi aktívneho MICHAELA BRANDSEGGA-NYGARDA, ktorý išiel do pokľaku a nechytateľne pálil za chrbát Dichowa. Asistencie: Mats Zuccarello a Patrick Thoresen Patrick Thoresen.
importantReklamná prestávka.
27:02
importantGól nepadol! Frederik Dichow čaroval pred bránkovou čiarou lapačkou! Niektorí Nóri už dvíhali ruky nad hlavu, no prišlo sklamanie!
26:03
Isak Hansen naznačil koncovku, ale ešte si to nachystal na bekhend. Nebolo to zlé, ale nepodpísalo sa to pod zmenu skóre, na ktorú čakáme.
25:37
Dánsko hrá s piatimi hráčmi.
24:59
importantNick Olesen sa vyrútil v oslabení do samostatného nájazdu! Spracoval a vymiešal brankára Haukelanda, no poslal mu to len na bočnú sieť!
24:23
Pekný hokejový moment. Thoresen sa výborne pohyboval po tretine a našiel si voľné miesto na kruhu. Zakončenie zneškodnil lapačkou Dichow.
23:37
Vylúčenie v tíme Dánsko:
Nicholas Jensen – 2 min., podrazenie.
22:36
Pekne, ale veľmi okato prihrával Zuccarello v pásme na pravú stranu. Tohto puku sa zmocnili dánski hokejisti.
21:49
Patrick Russell vracia nórskych hráčov do pásma. Podarilo sa mu poslať puk cez celé klzisko. Vhadzovanie po pravici Dichowa.
21:02
Andreas Martinsen vyhral súboj o puk v strednom pásme. Štartoval po ľavej strane a zároveň časoval rozhodujúcu prihrávku na Thoresena. Ten bol nakoniec obsadený.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 17:12.
Derby ako sa patrí. Opatrný hokej tradičných severských rivalov priniesla prvá tretina v Prahe. Uvidíme, kto otvorí gólový účet súboja.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:19
Nórsko hrá s piatimi hráčmi.
17:37
Henrik Haukeland zaznamenal úspešný zákrok pravým betónom. Týmto spôsobom vychytal strieľajúceho Markusa Lauridsena.
17:03
Obetavosť Nórov. Michael Brandsegg-Nygård následne mohol poslať puk preč cez všetky čiary.
16:19
Vylúčenie v tíme Nórsko:
Patrick Thoresen – 2 min., hrubosť.
15:56
importantPrvá šarvátka! Oliver Lauridsen si iba robil svoju prácu, pretože Michael Brandsegg-Nygård atakoval brankára! Zaobíde sa to bez vylúčení!
15:44
Dánsky brankár Dichow v tejto chvíli úspešne prevetral lapačku. Vo vysokej rýchlosti na neho zamieril sprava Hansen. Prerušená hra.
14:56
Dáni chytajú slušnú fazónu po reklamnom brejku. Mali teraz nebezpečné chvíle v tretine. Jedna strela bola veľmi nepríjemná a iba tesne minula žŕdku Haukelanda.
importantReklamná prestávka.
14:30
Niklas Andersen nestihol ohroziť svätyňu Henrika Haukelanda. Šikovne mu vložil hokejku do puku Johannesen.
12:49
Michael Brandsegg-Nygård je mimoriadne aktívny a nielen v spolupráci s Zuccarellom či Thoresenom. Dichow riešil jeho presné zakončenie takmer z modrej čiary.
importantReklamná prestávka.
11:27
Johannes Johannesen chyboval v obrane. Felix Scheel vyslal strelecký pokus z ľavého kruhu smerom pod hornú žŕdku, no chýbalo mu pár centimetrov.
10:00
Patrick Thoresen si výborne počkal na Zuccarella. Otvoril sa mu priestor medzi kruhmi, ale nepálil, pretože predlžoval na Michaela Brandsegga-Nygårda, ktorý nezasiahol puk.
08:23
Dichow ani tentoraz nebol nútený zasahovať. Výrazne mu pomohla defenzíva, ktorá celkom razantnú strelu tečovala na ochrannú sieť.
07:36
Nóri si teraz navzájom prekážali, preto tvrdý strelecký pokus nemieril na bránku, v ktorej pôsobí Dichow.
importantReklamná prestávka.
06:53
Max Krogdahl spracoval vysoký puk v strednom pásme, lenže už s ním do pásma nevošiel, keďže si ho dal na dlhšiu hokejku.
05:27
Haukeland vyriešil tvrdý projektil obrancu Aaboa. Následne sa črtala kontra Nórov, ale Dáni vyrovnali počet hráčov a dokázali to eliminovať.
04:55
Alexander True sa ťažko prebíjal smerom do útočného pásma. Bol za tým výborný forčeking jedného z nórskych zástupcov, ktorý mu nedal dýchať.
04:02
Dáni urobili tlak do bránky. V nej sa však vyznamenal Haukeland. Bude sa vhadzovať v ľavom kruhu.
03:28
Nórske prečíslenie dvoch proti jednému. Mats Zuccarello veľmi dlho držal puk na čepeli a premeškal najvhodnejší moment na prihrávku Michaelovi Brandsegg-Nygårdovi, ktorý prišiel z druhej vlny.
02:12
Mathias From si pripísal peknú snahu o skórovanie. Vo dvoch prípadoch bol veľmi nebezpečný, no tiež nepresný. Haukeland teda nezasahoval.
01:09
Do útočnej tretiny sa v tomto momente presťahovali Dáni. Haukeland kryl jedno nastrelenie od modrej čiary. Dorážkové pokusy nikomu neponúkol.
00:36
Pol minúta patrila nórskym hráčom. Michael Brandsegg-Nygård operoval pred bránkou, ale nemal priestor na otestovanie dánskeho brankára Dichowa.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Dánsko: Dichow (Seldrup) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen (A), Jensen Aabo, Jensen (C), Bruggisser, Larsen – Aagaard, Russell, Blichfeld – From, True, Olesen – Andersen, Mølgaard, Scheel – Storm, Wejse, Poulsen – Schultz.

Tréner: Mikael Gath.

Nórsko: Haukeland (Arntzen) – Solberg, Johannesen, Nørstebø (A), Hansen, Krogdahl, Kåsastul, Hurrød – Zuccarello, Thoresen (C), Brandsegg-Nygård – Martinsen, E. Salsten, E. Olsen – Berg-Paulsen (A), Vikingstad, Steen – Rønnild, H. Salsten, T. Olsen.

Tréner: Tobias Johansson.

Rozhodca: Kaukokari, MacFarlane – Briganti, Gustafson.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu A skupiny na MS 2024 v Česku medzi Dánskom a Nórskom.

Dánsko


Dáni nastúpia na tretí zápas. Bude to proti susedom, takže uvidíme derby severských štátov. Zverenci trénera Mikaela Gatha zatiaľ majú jednu výhru a prehru. Patrí im piata pozícia v tabuľke.

Nórsko

Nóri dlhodobo majú problémy v rámci svojho hokeja, a to sa premietlo do tabuľky. S veľkou pravdepodobnosťou budú s Rakúskom a Veľkou Britániou patriť do skupiny tímov, ktoré sa nevyhnú bojom o záchranu. Na konte majú tri prehry, skóre 6:15 a nula bodov.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:20.

Tabuľka: Skupina A

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Program»Tabuľka: Skupina A»MS v hokeji 2024: Nórsko triumfovalo nad Dánskom a pripísalo si prvú výhru