Pogačar bude mať na Tour kvalitnejších kolegov než vlani. Máme naozaj silný tím, verí

Tadej Pogačar (druhý sprava) a jeho tím UAE Emirates.
Tadej Pogačar (druhý sprava) a jeho tím UAE Emirates. (Autor: TASR/ Pool Photo via AP)
SITA|6. jún 2024 o 15:00

Slovinec zároveň verí, že jeho pravdepodobný hlavný konkurent Dán Jonas Vingegaard sa stihne dať zdravotne do poriadku.

BRATISLAVA. Slovinský cyklista Tadej Pogačar sa na blížiacich sa prestížnych pretekoch Tour de France bude spoliehať na podporu a pomoc kvalitnejších kolegov ako v minulosti.

Pre dvojnásobného víťaza tohto podujatia budú v tíme UAE Emirates pracovať vrchárski špecialisti - Brit Adam Yates, Portugalčan Joao Almeida aj Španiel Juan Ayuso.

"Chalani sa o mňa budú starať v kopcoch. Budú sa striedať podľa formy, ale Adam Yates by mal byť v horách tým posledným mužom pri mne,“ povedal Pogačar v podcaste Watts Ocuring. Informáciu priniesol český web Sport.cz.

Okrem spomenutej trojice špecialistov na kopce sa bude Slovinec v niektorých etapách spoliehať aj na služby domestikov - Španiela Marca Solera a Francúza Pavla Sivakova. Silnú tímovú zostavu dopĺňa nemecko-belgická dvojica Nils Politt a Tim Wellens.

"Máme k dispozícii naozaj silný tím. Budem mať okolo seba pestrý menoslov pretekárov, ktorí ma budú vedieť podporiť na rovine i v kopcoch,“ povedal muž, ktorý nedávno po prvý raz v kariére vyhral Giro d'Italia s takmer 10-minútovým náskokom pred Kolumbijčanom Danim Martínezom z tímu Bora-Hansgrohe.

Pogačarov hlavný rival a víťaz Tour de France z ostatných dvoch sezón Dán Jonas Vingegaard strávil v apríli dovedna 12 dní v nemocnici, aby sa zotavil z ťažkého pádu na pretekoch Okolo Baskicka. Po ňom skončil so zlomenou kľúčnou kosťou, zlomenými rebrami aj prepichnutými pľúcami.

Slovinec verí, že jeho ikonický súper z Dánska nebude na Tour de France chýbať.

"Bude pripravený. Hneď po prepustení z nemocnice začal jazdiť na bicykli. Verím, že bude môcť pretekať v čo najlepšej forme.

Je jasné, že musí zapracovať na svojej váhe, ale nemyslím si, že to bude pre neho problém,“ povedal Pogačar na adresu Vingegaarda, ktorý sa aktuálne pripravuje spoločne s Woutom van Aertom vo vysokohorskom stredisku Tignes vo Francúzsku.

Stojedenásty ročník Tour de France sa začne 29. júna v talianskej Florencii a kvôli blížiacim sa olympijským hrám v Paríži je posledná etapa naplánovaná s dojazdom netradične v meste Nice 21. júla.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Pogačar bude mať na Tour kvalitnejších kolegov než vlani. Máme naozaj silný tím, verí