Je o víťazovi Vuelty rozhodnuté? Roglič štvrtý titul v sérii nezíska

Slovinský cyklista Primož Roglič z tímu Jumbo-Visma.
Slovinský cyklista Primož Roglič z tímu Jumbo-Visma. (Autor: Reuters)
Sportnet|7. sep 2022 o 09:50

Po páde odstúpil aj z tohtoročnej Tour de France.

BRATISLAVA. Slovinský cyklista Primož Roglič nenadviaže na celkové víťazstvá z predošlých troch ročníkoch španielskej Vuelty.

Jazdec tímu Jumbo-Visma a olympijský šampión v časovke pred začiatkom 17. etapy odstúpil z pretekov pre zranenia, ktoré utrpel v závere utorňajšej etapy.

Pred cieľom sympaticky zaútočil a rozdelil hlavnú skupinu. V špurte sa však trochu zbytočne tlačil do súboja s podstatne rýchlejšími pretekármi a spadol.

Do cieľa prišiel doudieraný a zakrvavený. V tomto roku má bývalý skokan na lyžiach veľkú smolu, pretože po páde odstúpil aj z Tour de France.

"Bohužiaľ, Primož Roglič nebude na štarte sedemnástej etapy v dôsledku včerajšej nehody. Čoskoro sa uzdrav, šampión!

Ďakujeme ti za krásne momenty na tejto Vuelte. Mal si ambiciózne plány na záverečné dni, ale bohužiaľ, takto sme to neplánovali," napísal tím Jumbo-Visma.

Roglič figuroval v celkovom poradí na druhom mieste so stratou 1:26 minúty na vedúceho Remca Evenpoela z tímu Quick-Step Alpha Vinyl.

Belgičan má aktuálne komfortnú pozíciu, pretože pred druhým Enricom Masom má pred poslednými piatimi etapami náskok dvoch minút a jednej sekundy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Je o víťazovi Vuelty rozhodnuté? Roglič štvrtý titul v sérii nezíska