Veľká smola. Trentin prišiel pre koronavírus o účasť na Tour de France

Matteo Trentin.
Matteo Trentin. (Autor: Reuters)
TASR|29. jún 2022 o 16:54

Okrem pretekára tímu UAE Emirates sa nakazil aj Merijn Zeeman.

KODAŇ. Taliansky cyklista Matteo Trentin mal v stredu pozitívny test na koronavírus a prišiel tak o účasť na tohtoročnej Tour de France.

Okrem pretekára tímu UAE Emirates sa nakazil aj Merijn Zeeman, šéf Jumbo-Visma. Tohtoročná 109. edícia slávnych pretekov odštartuje v piatok 1. júla časovkou v Kodani.

"Aj keď je súčasná situácia menej znepokojujúca, ako tá na vrchole pandémie, musíme zostať ostražití," uviedol prezident Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) David Lappartient pre francúzsky Eurosport.

Únia sprísnila protipandemické opatrenia po prepuknutí nákazy na pretekoch Okolo Švajčiarska, ktoré pre covid nedokončil ani Peter Sagan.

Na prestížnom júlovom podujatí bude od jazdcov a členov tímu vyžadovať aspoň jeden negatívny antigénový test dva dni pred každou etapou.

Tridsaťdvaročného Trentina nahradí na Tour de France Švajčiar Marc Hirschi a Zeeman bude dočasne riadiť Vismu na diaľku.

Cieľ oboch tímom je zisk žltého dresu pre celkového víťaza pretekov. Favoritom Jumbo-Visma je Slovinec Primož Roglič a vo farbách UAE Emirates zabojuje o tretí triumf v rade jeho krajan Tadej Pogačar.

Tour de France

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tour de France 2022»Veľká smola. Trentin prišiel pre koronavírus o účasť na Tour de France