CSKA Sofia s najvyššou pokutou v bulharskej histórii

SITA|15. aug 2007 o 13:51

SOFIA 15. augusta (SITA) - Rekordnou finančnou sankciou v histórii bulharského futbalu a dvoma domácimi zápasmi bez diváckej kulisy bude klub CSKA Sofia pykať za výtržnosti svojich fanúšikov v sobotnom ...

SOFIA 15. augusta (SITA) - Rekordnou finančnou sankciou v histórii bulharského futbalu a dvoma domácimi zápasmi bez diváckej kulisy bude klub CSKA Sofia pykať za výtržnosti svojich fanúšikov v sobotnom stretnutí najvyššej domácej súťaže s Litexom Loveč. Disciplinárna komisia Bulharskej futbalovej únie (BFU) potrestala 30-násobného majstra krajiny pokutou 37 500 leva (26 060 USD) a jedným stretnutím bez divákov za xenofóbny obsah transparentov z dielne svojich fanúšikov. Ostatné prejavy nešportového správania priaznivcov CSKA pripravili pokladnicu klubu o 3000 leva (2085 USD) a tím o podporu tribún v ďalšom zápase.

Fanúšikovia CSKA úradovali na štadióne Litexu Loveč v dueli úvodného kola I. bulharskej ligy, ktorý sa skončil nerozhodne 1:1. V emotívnom stretnutí hlavný rozhodca rozdal 10 žltých a 3 červené karty.

Finančné tresty od BFU dostali aj prezidenti oboch aktérov, Angel Bončev z CSKA si totiž chcel niektoré veci vysvetliť s rozhodcom pri odchode do šatne ručne a jeho náprotivok Ivelin Popov adresoval divákom obscénne gestá. Prvý z nich bude chudobnejší o 5000 leva (3475 USD), druhý o 3000 leva.

CSKA sa chce proti sankciám odvolať.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»CSKA Sofia s najvyššou pokutou v bulharskej histórii