Crosbyho víťazný návrat do zostavy Pittsburghu

SITA|5. mar 2008 o 12:05

FLORIDA 5. marca (SITA) - Po takmer sedemtýždňovej prestávke privítali hokejisti Pittsburghu v zostave uzdraveného kapitána Sidneyho Crosbyho. Kanadský útočník, ktorého z hry vyradilo zranenie členka, ...

FLORIDA 5. marca (SITA) - Po takmer sedemtýždňovej prestávke privítali hokejisti Pittsburghu v zostave uzdraveného kapitána Sidneyho Crosbyho. Kanadský útočník, ktorého z hry vyradilo zranenie členka, sa vrátil vo veľkom štýle a výpadok na ňom vôbec nebolo vidieť. Navyše sa asistenciou podieľal na víťaznom góle svojho tímu. Favorizovaný Pittsburgh sa v zápase proti Tampe Bay presadil až v 58. minúte, keď po Crosbyho akcii skóroval útočník Maxime Talbot. Päť sekúnd pred záverom zápasu ešte upravil na konečných 2:0 pre Penguins gólom do prázdnej bránky Jevgenij Malkin. Brankár víťazného tímu Marc-Andre Fleury pochytal všetkých 35 striel Lightining a dosiahol tretie čisté konto v sezóne. Pittsburgh si mesiac pred záverom základnej časti udržal prvú priečku v Atlantickej divízii a dostal sa aj na čelo Východnej konferencie. "Je super byť späť, no ešte to nie je ako predtým. Mal som niekoľko veľkých šancí, no gól som nedal, škoda. Aj to sa však stáva. Keď sa po zranení snažíte vrátiť, je to trochu zložité bez tréningu. Navyše mi chýbala zápasová prax," povedal Crosby, pre ktorého to bol prvý zápas bez Colbyho Armstronga. Toho vymenili za Mariána Hossu a Kanaďan pripustil, že jeho absenciu bolo cítiť. "Je to iné," povedal na pittsburghpenguins.com. "Za tri roky sme si na seba s Armym zvykli. Teraz je to zmena, ale bude to dobré a verím, že sa do toho dostaneme." Marián Hossa sa ešte v zápase neobjavil.

Dvadsaťročný center Crosby strelil v 46 zápasoch sezóny 20 gólov a dosiahol 43 asistencii. Počas jeho absencie Penguins 11 zápasov vyhrali, 6 prehrali a štyri razy ťahali za kratší koniec v predĺžení či samostatných nájazdoch.



pp;kt;lb

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Crosbyho víťazný návrat do zostavy Pittsburghu