Cristiano Ronaldo predĺži zmluvu s Realom do roku 2018

(Autor: TASR/AP)
SITA|15. sep 2013 o 10:45

Nový kontrakt garantuje Ronaldovi navýšenie platu na 17 miliónov dolárov ročne.

MADRID. Cristiano Ronaldo zostane hráčom Realu Madrid dlhšie než len do roku 2015, keď vyprší jeho súčasný kontakt. Portugalská hviezda v nedeľu predĺži svoju zmluvu so španielskym veľkoklubom.

Stane sa tak počas popoludňajšej ceremónie na štadióne Santiaga Bernabeua, kde bude prítomný aj prezident Realu Florentino Perez. Ďalšie podrobnosti zatiaľ funkcionári "bieleho baletu" na svetovej internetovej stránke nezverejnili.

Onlajnová verzia športového denníka Marca však tvrdí, že 28-ročný zakončovateľ zostane v Madride až do roku 2018. Podľa novej zmluvy by mal Ronaldo zarábať 17 miliónov eur za sezónu, čo je o milión viac ako má Messi v Barcelone.

"Toto predĺženie zmluvy urobí z Ronalda najlepšie plateným hráčom v španielskom klubom futbale," tvrdí Marca.

"Rád by som sa prezidentovi poďakoval za túto zmluvu, ktorá ma naplnila šťastím. Je to pre mňa česť a privilégium, že tu môžem pokračovať. Pre tento klub som pripravený obetovať všetko a budem zaň hrať s rovnakým zanietením, ako v mojom prvom zápase za Real," vyhlásil Cristiano Ronaldo.

"Je to pre mňa dôležitý a výnimočný deň. Fanúšikovia Realu sú fantastickí a som im veľmi vďačný, najmä kvôli nim tu zostávam. Je možné, že v tomto klube zotrvám až do konca kariéry," vyznal sa hviezdny futbalista, ktorý údajne nikdy nemal v úmysle opustiť Real.

Ešte nedávno bol Portugalčan spájaný s odchodom do Francúzska, kde o neho prejavili záujem momentálne vysokodotované kluby Paríž St. Germain a AS Monaco.

Spomínala sa aj jeho oslabená pozícia v Madride vzhľadom na angažovanie Walesana Garetha Balea, ktorý prišiel do španielskej metropoly za rekordných 94 miliónov eur.

Práve Bale a Ronaldo boli madridskými strelcami v sobotňajšom remízovom súboji vo Villarreale (2:2).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Cristiano Ronaldo predĺži zmluvu s Realom do roku 2018