24.11.2022 | Skupina H
24.11.2022 | Sk. H
3 - 2
(0:0)

Bude sa o ňom hovoriť aj o 50 rokov. Ronaldo je na rekord hrdý

Cristiano Ronaldo strelil gól do siete Ghany na MS vo futbale 2022.
Cristiano Ronaldo strelil gól do siete Ghany na MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
SITA|25. nov 2022 o 10:20

Skóroval na piatych majstrovstvách sveta.

DAUHA. Cristiano Ronaldo zatvoril oči, zhlboka sa nadýchol, premenil pokutový kop a zapísal sa do histórie futbalových majstrovstiev sveta.

V zápase H-skupiny svetového šampionátu v Katare proti Ghane otvoril v 65. minúte skóre duelu, v ktorom Portugalsko zvíťazilo 3:2. Už 37-ročný rodák z Madeiry sa stal prvým futbalistom, ktorý skóroval na piatich MS.

„Bol to krásny moment. Dosiahnuť rekord, byť jediný hráč, ktorý skóroval na piatich majstrovstvách sveta, som na to hrdý,“ povedal Ronaldo s úsmevom po skončení stretnutia, v ktorom Portugalci získali tri body.

Manchester je uzavretá kapitola

Ronaldo má za sebou krušné dni. Tento týždeň po vzájomnej dohode rozviazal kontrakt s anglickým Manchestrom United.

Predchádzal tomu rozhovor s britským novinárom Piersom Morganom, v ktorom pred kritikou neušetril klub z Old Traffordu, jeho popredných predstaviteľov, trénera Erika ten Haga ani niektorých spoluhráčov.

Po dueli proti Ghane zdôraznil, že pôsobenie v ManUnited je preňho už uzavreté a v Katare zaňho budú hovoriť predovšetkým jeho výkony na ihrisku.

„Bol to týždeň, ktorý ukončil túto kapitolu. Je to za mnou a teraz chcem vykročiť vpred správnou nohou. Začali sme dobre, zvíťazili sme... Chcem pomôcť portugalskému mužstvu a na ničom inom momentálne nezáleží,“ poznamenal.

Skóroval aj bývalý hráč Trenčína

Hráč známy ako CR7 má na konte už 118 reprezentačných zásahov, na scéne svetových šampionátov ich zaznamenal osem. Všetko odštartoval v roku 2006 v Nemecku premenenou penaltou proti Iránu.

Rovnako po jednom góle dosiahol o štyri roky neskôr v JAR i v Brazílii 2014. Na MS 2014 strelecky explodoval, keď strelil štyri góly, vrátane hetriku do siete Španielska, a najnovší gólový prírastok na MS prišiel vo štvrtok proti Ghane.

„Myslím si, že Cristiano je fenomén, legenda... Aj o 50 rokov o ňom budeme stále hovoriť,“ skonštatoval tréner Portugalska Fernando Santos.

Napriek tomu, že Portugalsko v zápase viedlo 3:1, v závere sa ešte strachovalo o triumf. V 89. minúte znížil niekdajší hráč AS Trenčín Osman Bukari.

V nadstavenom čase všetkým prítomným, vrátane Ronalda, takmer spôsobil srdcový kolaps portugalský brankár Diogo Costa.

Ten si nevšimol za sebou stojaceho Iňakiho Williamsa a položil si loptu na trávnik v snahe pokojne rozohrať a získať sekundy k dobru. Williams ho za túto ľahkovážnosť takmer potrestal, no predtým, ako stihol zakončiť, sa pošmykol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Bude sa o ňom hovoriť aj o 50 rokov. Ronaldo je na rekord hrdý