Ronaldo bol nervózny, v zápase však stanovil nový rekord

Cristiano Ronaldo v zápase proti Newcastle United.
Cristiano Ronaldo v zápase proti Newcastle United. (Autor: TASR/AP)
SITA|12. sep 2021 o 12:40 (aktualizované 12. sep 2021 o 13:24)

Fanúšikovia stále skandovali jeho meno.

BRATISLAVA. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo môže byť nadmieru spokojný s opakovaný debutom vo farbách anglického Manchestru United.

V sobotu v jeho farbách nastúpil po viac ako dvanástich rokoch a dvoma gólmi podieľal na triumfe zverencov trénera Oleho Gunnara Solskjaera 4:1 nad Newcastlom United. V drese hostí chýbal Martin Dúbravka. 

Manchester United sa vďaka tomu dostal na čelo tabuľky Premier League. Tridsaťšesťročný rodák z Madeiry si súťažný návrat na Old Trafford užil.

"Nečakal som, že strelím dva góly," komentoval po súboji podľa webu BBC Sport. "Čakal som tak jeden, ale nie dva. Je to neuveriteľný okamih," doplnil.

V minulosti hral Ronaldo za Manchester v rokoch 2003 až 2009, v tom období skóroval 118-krát v 292 dueloch. Odvtedy za Real Madrid a Juventus Turín strelil ďalších 551 gólov a v závere augusta sa vrátil na Old Trafford.

"Keď sa zápas začal, bol som trochu nervózny, prisahám. Nečakal som, že fanúšikovia budú počas celého zápasu skandovať moje meno.

Privítanie to bolo úžasné, no ja som tu, aby som tímu pomáhal víťaziť," zhodnotil Portugalčan, ktorý najskôr otvoril skóre a neskôr upravil na priebežných 2:1.

Web BBC.com pripomenul, že v Premier League nastúpil CR7 po 12 rokoch a 118 dňoch, čo je rekord súťaže. V minulosti dve stretnutia delilo 11 rokov a 155 dní obrancu Damiena Delaneyho.

Gólové zápisy portugalského futbalistu delilo 12 rokov a 124 dní, v tomto smere je to druhý najdlhší zápis. Rekord drží obranca Matt Jackson.

Ronaldo sa tiež stal najstarším hráčom s dvoma gólmi v zápase od takého zápisu Grahama Alexandra z Burnley v roku 2010 a je najstarším hráčom Manchestru United s gólom od presného zásahu Ryana Giggsa v roku 2013.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Ronaldo bol nervózny, v zápase však stanovil nový rekord