Coyotes si uctili Numminena, vyvesili dres s jeho číslom 27

TASR|31. jan 2010 o 13:59

Bývalý dlhoročný obranca NHL Teppo Numminen sa v noci na nedeľu zaradil medzi najväčšie legendy klubu Phoenix Coyotes.

Phoenix. Pred zápasom s NY Rangers (3:2) "kojoti" slávnostne vyvesili dres svojho niekdajšieho kapitána pod strop Jobing.com Areny. Jeho dvadsaťsedmičku si tak už nikto v klube nebude môcť obliecť.

Numminenov dres robí pod strechou spoločnosť velikánom Daleovi Hawerchukovi, Bobbymu Hullovi a Thomasovi Steenovi, ktorí rovnako robili dobré meno tímu ešte pred presťahovaním do Arizony, keď niesol názov Winnipeg Jets. "Toto mesto budem vždy považovať za môj domov," vyhlásil počas dojemnej ceremónie fínsky bek, ktorý drží dva významné klubové rekordy. Spomedzi všetkých hráčov Coyotes/Jets odohral najviac zápasov (1098) a je aj historicky najproduktívnejším hráčom organizácie (534).

Štyridsaťjedenročný rodák z Tampere odohral v základnej časti profiligy celkovo 1372 stretnutí, v ktorých zaznamenal 637 bodov za 117 gólov a 520 asistencií. V 82 dueloch play off pridal ďalších 23 kanadských bodov (9+14). Okrem Winnipegu a Phoenixu pôsobil aj v tímoch Dallas Stars a Buffalo Sabres, aktívnu hráčsku činnosť ukončil vlani. Numminen sa počas svojej bohatej kariéry nikdy netešil zo zisku Stanleyho pohára, no vo vitríne sa mu ligocú dve strieborné a jedna bronzová olympijská medaila.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Coyotes si uctili Numminena, vyvesili dres s jeho číslom 27