Cowboy: Zmrdi, toto je môj najväčší zápas, tak sledujte

Adrián Mečiar|17. jan 2020 o 01:00

Cerrone má jasný odkaz pre ľudí, ktorí spochybňujú jeho šance v dueli s Conorom McGregorom.

Cerrone má jasný odkaz pre ľudí, ktorí spochybňujú jeho šance v dueli s Conorom McGregorom.

Len málo bojovníkov je tak spätých so svojou prezývkou. Skutočne, iba zlomok zápasníkov vystihuje ich prezývka tak veľmi ako v prípade tohto 36-ročného Američana.

"Cowboy" je pojem, ktorý vo svete zmiešaných bojových umení pozná úplne každý. 

Donald Cerrone začal svoje meno budovať vo februári 2006. Za necelých 14 rokov sa stihol do klietky postaviť už presne päťdesiat ráz. Cerrone je známy tým, že nikdy nemal problém vziať akúkoľvek výzvu, ktorú mu ponúkli. Vďaka svojmu nebojácnemu prístupu sa stal legendou. Fanúšikovia, médiá, bojovníci, všetci rešpektujú "Cowboya".

Nielenže zápasil často, Cerrone bol tiež od nepamäti populárny vďaka svojmu atraktívnemu štýlu. Cerroneho povestné head kicky viackrát obleteli svet. Svoje by o tom vedeli povedať Rick Story, Alex Hernandez či Matt Brown.

Niekedy Cerronemu dokonca vyčítajú, že zápasí až príliš atraktívne a púšťa sa do zbytočných prestreliek, ktoré síce tešia oko diváka, no samotného Cerroneho vystavujú veľkému riziku. Pritom disponuje skvelým brazílskym jiu-jitsu, o čom svedčí jeho 17 ukončení submisiou. Nedá sa teda povedať, že by Cerrone vôbec nevyužíval svoju kvalitnú zem. Problém spočíva v tom, že ju používa len veľmi zriedka. 

A podľa všetko sa to v najbližšej dobe ani nezmení. 

Donald Cerrone pred víkendovým zápas proti hviezdnemu Conorovi McGregorovi avizuje, že nezostane nič dlžný svojej povesti. „Viem, že by som mal viac využívať moju zem, no nemyslím si, že to aj spravím," priznal Cerrone v rozhovore pre ESPN. „Užívam si boj, rád si so súperom vymieňam údery. Vraj má poriadne tvrdé údery. Tak prečo ich neotestovať? Všetci mi hovoria, že ak tam budem len stáť, tak ma knokautuje. Vraj je to hlúpe rozhodnutie, nazývajú to hlúposťou. Počúvajte, je to moje rozhodnutie. Moja hlúposť. A kto akože ste, aby ste mi do toho kecali?"

Viaceré osobnosti sa pred týmto zápasom vyjadrili v zmysle, že "Cowboy" bude mať najlepšiu šancu na víťazstvo, keď sa pokúsi preniesť súboj na zem a tam využiť svoje podceňované BJJ. Cerrone však má na vec iný názor. „Viem, kto som. Prečo by som tam nemohol stáť s jedným z najlepších? Prečo nie? Znesiem jeho údery? Chcem sa to dozvedieť. To je otázka, ktorá ma zaujíma. Prežije on moje kopy? Toto sú otázky, ktoré ma zaujímajú."

Cerrone ale zároveň vylučuje, že je tvrdohlavý. Američan potvrdil, že má pripravenú taktiku, ktorej dôveruje. A to u neho nebýva zvykom.

„Pripravili sme dobrú taktiku. Podľa mňa je to najlepšia taktika, akú sme doteraz dali dokopy. Zvyčajne idem do klietky s tým, že si to idem užiť, bude vojna. Tentoraz mám taktiku a v prípade, že čosi zlyhá, mám pripravený aj náhradný plán."

Ďalšia skutočnosť, ktorú zvyknú odborníci alebo fanúšikovia vyčítať tomuto skúsenému veteránovi, je spôsob, ako sa vyrovnáva s ťarchou veľkých zápasov. Panuje názor, že Cerrone má problém so zvládaním dôležitých duelov. 

Ani s tým však "Cowboy" nesúhlasí. „Teším sa, je to zatiaľ môj najväčší zápas. ´Cowboy, dokážeš vyhrať veľký zápas? Tebe sa predsa nikdy nedarí vo veľkých zápasoch.´ Zmrdi, toto je môj najväčší zápas, tak sledujte," prehlásil Cerrone svojsky.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Cowboy: Zmrdi, toto je môj najväčší zápas, tak sledujte