Čontofalského do bránky Slavie nepustila grécka byrokracia

Kamil Čontofalský
Kamil Čontofalský (Autor: SITA)
SITA|10. aug 2011 o 15:29

Jednu z letných posíl Slavie Praha - brankára Kamila Čontofalského zatiaľ po prestupe do Edenu do bránky "zošívaných" nepustila chýbajúca transferkarta, ktorá uviazla u jeho predchádzajúceho zamestnávateľa - v gréckej Larisse.

PRAHA. Tridsaťtriročný odchovanec košického futbalu pre problémy s gréckou byrokraciou chýbal v zostave Slavie v dvoch úvodných kolách Gambrinus ligy, v ktorých tím z Edenu nebodoval.

A v utorok 9. augusta sa jeho meno dokonca stratilo aj zo súpisky A-tímu Slavie na jej oficiálnej stránke. Bývalý brankár Košíc, Trenčína, Bohemians 1905, Zenitu Petrohrad, Limassolu a Larissy však v pražskom mužstve zostává a pod taktovkou hlavného kouča Michala Petrouša sa normálne pripravuje na budúce ligové stretnutia v českej najvyššej futbalovej súťaži.

"Spolieham sa na to, že celý problém s mojim prestupom sa už tento týždeň vyrieši. Vo štvrtok bude v Grécku zasadať komisia, ktorá má tieto veci na starosti a v piatok ráno by moja transferkarta mohla byť v Prahe. Aspoň v to dúfam," citovala česká spravodajská agentúra Mediafax slová bývalého slovenského reprezentanta, účastníka futbalového turnaja na OH 2000 v Austrálii a exhráča Zenitu Petrohrad, víťaza Pohára UEFA v sezóne 2007/2008.

Rodák z Košíc však sľub od hlavného trénera M. Petrouša, že ho s čerstvou nadobudnutou transferkartou postaví v stretnutí s Příbramom do bránky, zatiaľ nemá.

"Verím, že tento zápas už stihnem, ale či naň aj nastúpim, to teraz naozaj neviem. Všetko závisí od rozhodnutia trénera," reagoval na otázku bývalý 34-násobný slovenský reprezentant z rokov 2002 - 2009.

Podľa neho fakt, že s jeho prestupom z Larissy do Slavie Praha sú také veľké komplikácie, je vina gréckych úradníkov.

"Je to proste výsledok gréckej byrokracie. V Grécku všetko dlho trvá. Moje doklady majú u seba už dva mesiace, ale dva dni pred prvým zápasom mi povedali, že im to nestačí."

"Musel som sa obrátiť na grécku ambasádu, aby potvrdila pravosť podpisu o ukončení mojej zmluvy v Larisse. Notár to urobil, ale na gréckom úrade ten doklad potvrdený proste nemali," vysvetľoval Kamil Čontofalský chod kolotoča gréckej byrokracie, ktorý zastavil púť jeho dokladov z Grécka do Česka.

Kamil Čontofalský však verí, že všetky problémy okolo "chýbajúcich" dokladov budú už čoskoro minulosťou a on začne byť ako brankár Slavii užitočný. "Zošívaní" z Edenu ho teraz veľmi potrebujú, lebo po dvoch kolách Gambrinus ligy 2011/2012 majú na konte nula bodov.

"Samozrejme, vstup do súťaže som si predstavoval inak. Ale, našťastie, toto je ešte iba úvod sezóny. Verím, že jeden víťazný zápas nás povzbudí a budeme vyhrávať. Snáď k komu obratu pomôžem už aj ja," vyslovil veľké želanie Kamil Čontofalský.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Čontofalského do bránky Slavie nepustila grécka byrokracia