Conor nie je favorit, ale má reálnu šancu (komentár)

Adrián Mečiar|25. aug 2017 o 02:00

„Oni všetci o mne pochybovali. Teraz pochybujte!“ Conor McGregor, 21.augusta 2016 po víťaznej odvete s Natom Diazom.

Niet absolútne žiadnych pochýb o tom, že do ringu vo vypredanej T-Mobile aréne vstúpi ako favorit Floyd Mayweather. Američan porazil všetkých 49 predchádzajúcich oponentov, takmer vždy po jednoznačnom výkone. Také čosi sa očakáva aj teraz. K tomu, poniektorí predpovedajú absolútne najdominantnejšie vystúpenie Floydovej kariéry. Ba čo, sú si tým na 100% istí. Írskemu debutantovi medzi 16 lanami nedávajú žiadnu nádej, vopred vedia o výsledku duelu. Vraj to ani nestojí za sledovanie.

Na internete sa tiež objavilo tzv. McGregor challenge. Terence Crawford či David Haye si robili žarty z cviku, ktorý McGregor predviedol na otvorenom tréningu. V reakciách na celý workout často nájdete komenty typu: ´čo to ten šašo predvádza, proti Floydovi skutočne nemá šancu.´

Akoby už podobné slová niekto vyslovil. Matt Serra nemal žiadnu nádej proti Georgovi St-Pierrovi. Holly Holm bola len obeťou Rondy Rousey. A takéto príbehy sa písali aj mimo osemhrannej klietky. Iba nedávno FC Barcelona vyradila PSG napriek manku 0-4 z prvého zápasu a inkasovanému gólu na Nou Campe. Alebo, koľko ľudí rátalo s víťazstvom Leicesteru v Premier League? Ani väčšina samotných fanúšikov líšok v to neverila. Naši hokejisti a ich strieborné zlato z Helsínk? No tak, pred šampionátom boli totálne odpisovaní.

Conor McGregor síce bude v ringu jasným outsiderom, ale rozhodne nebude bez šance. Šialený Ír už niekoľko dokázal zavrieť ústa svojim pochybovačom. 'The Notorious' sa postaví najlepšiemu defenzívne ladenému boxerovi všetkých čias s cieľom poslať súpera k zemi. McGregor naozaj neplánuje obyčajne zúčastnenie sa súboja, pretože rodák z Dublinu sem prišiel preto, aby túto hru ovládol.

Mnoho ľudí si snáď neuvedomuje, že určité faktory dokonca hrajú v prospech McGregora. A práve to robí tento zápas takým zaujímavým. História športu pozná veľké šoky a prekvapenia. Obzvlášť v bojových športoch platí, že nikdy, naozaj nikdy, nemôžete niekoho odpisovať ešte pred začiatkom duelu. 

„Technika, ktorú používal Rickson Gracie, legenda bojových športov. Na tých videách to ani nerobia správne. Neviem, čo viac mám na to povedať. 26. augusta zistia, čo je to skutočné bojové umenie a budú sa ho doúčať.“

Či už sa slová Conora McGregora naplnia alebo nie, faktom je, že do tohto zápasu nejde bez šance. Ešte raz pripomínam, vyhrá Floyda Mayweathera je vysoko pravdepodobná, no taktiež, víťazstvo Conora McGregora nie je nemožné.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Conor nie je favorit, ale má reálnu šancu (komentár)