Comrie ukončil kariéru, odstavili ho zranenia

Mike Comrie
Mike Comrie (Autor: AP)
TASR|13. feb 2012 o 19:54

Séria zranení bedrového klubu v uplynulých piatich rokoch nakoniec spečatila ukončenie kariéry v zámorskej NHL kanadského hokejistu Mika Comrieho.

EDMONTON. Svoje definitívne rozhodnutie oznámil v pondelok prostredníctvom svojho agenta Richa Wintera.

Oznámenie prišlo len dva týždne po tretej operácii Comrieho kĺbu za posledných päť rokov. V profilige za desať ročníkov odohral 589 zápasov a v jej nadstavbe ďalších 32 - postupne vystriedal dresy Edmontonu Oilers, Philadelphie Flyers, Phoenixu Coyotes, Ottawy Senators, New Yorku Islanders a Pittsburghu Penguins. Dvakrát sa mu podarilo nastrieľať 30 gólov za sezónu a až päťkrát 20 gólov.

Do NHL sa dostal v roku 1999, keď po svojom rodákovi siahli Edmonton Oilers v treťom kole nováčikovského draftu. V prvých troch sezónach sa z neho stal miláčik domácich tribún a v 192 vystúpeniach nazbieral až 133 bodov.

"Hrať v Edmontone pred mojimi priateľmi a rodinou a za klub, ktorý som od detstva sledoval, bolo pre mňa vždy obrovským zážitkom," udal 31-ročný Comrie v oficiálnom vyhlásení a pokračoval: "Moja kariéra mi ponúkla niekoľko úžasných príležitostí spriateliť sa s tými najskvelejšími ľuďmi a hráčmi, ktorí kedy hrali v tejto súťaži."

Už v marci by Comriemu mala manželka, ktorou je herečka a speváčka Hilary Duffová, porodiť prvé dieťa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Comrie ukončil kariéru, odstavili ho zranenia