Cibulková zdolala jasne Rybárikovú

Dominika Cibulková.
Dominika Cibulková. (Autor: SITA)
TASR|17. jan 2012 o 06:59

V súboji slovenských tenistiek jasne dominovala Cibulková, ktorá stratila v zápase s Rybárikovou len štyri gemy.

Agentúrny článok bol nahradený autorským o 16.28

Včera bolo na stých tenisových majstrovstvách Austrálie 34 stupňov v tieni, jeden chýbal, aby zastavili zápasy vonku a zavreli dve arény.

V tejto páľave sa poponáhľala do 2. kola favorizovaná Dominika Cibulková, ktorá v zápase krajaniek zdolala Magdu Rybárikovú 6:3, 6:1 a stretne sa zajtra s Maďarkou Arnovou. Karol Beck, žiaľ, jediný z našich Melbourne prehral s cudzím súperom. Podľahol rozbehnutému Francúzovi Benneteuaovi 4:6, 2:6, 5:7.

Ani jedna zo súperiek si nepamätá New Haven

Cibulková mala namále iba v niektorých častiach 1. setu do stavu 2:2 a potom pri podaní za stavu 5:3, keď čelila brejkbalu na 5:4. Jasne kontrolovala vývoj a nepustila šance z rúk. Hladké víťazstvo ju určite povzbudí, lebo v Austrálii zatiaľ zažila trochu rýchle vyradenia v Brisbane a Sydney a v Melbourne má zatiaľ najslabšiu bilanciu zo všetkých grandslamových turnajov.

,,Zvládla som všetky nástrahy perfektne – aj teplo, aj súboj krajaniek, aj isté nebezpečenstvo v 1. sete, takže som spokojná,“ povedala nám Dominika.

,,Bol to iný zápas než ten trojsetový v Tokiu, kde som nemala najlepšiu formu, a hoci ani dnes nebolo všetko ideálne, stačilo to. Podstatné je, že som v tej horúčave ušetrila aj nejaké sily. Maďarku Arnovú si nepamätám, ani neviem, že sme spolu hrali v New Havene 2007, pripadá mi to, ako pred 50 rokmi. Vyhrala som 7:6 v treťom sete, ale na nič si nespomínam. Toto bude 2. grandslamové kolo a niečo úplne iné. Maďarka nemá čo stratiť, ale sa jej vôbec nebojím, verím svojej forme, už by to malo byť len lepšie a lepšie. Cieľ na sezónu si nechám pre seba, ale prezradím, že by som sa rada vyšplhala tam, kam patrím, teda ešte vyššie než som bola doteraz.“

Cibulková sa dostala najvyššie pod vedením bývalého trénera Vlada Pláteníka na 12. miesto. Teraz ju vedie Željko Krajan, niekdajší kouč Safinovej, ktorú priviedol na čelo rebríčka. Ani robustná a rozbehnutá Arnová si vôbec nepamätá New Haven, ale je veľmi sebavedomá, na Cibulkovú si verí. Strašne ju motivuje šanca zahrať si so Serenou Williamsovou v 3. kole. Na zápasy v Austrálii chodí aj dosť veľa maďarských fanúšikov. Arnová do roku 2008 reprezentovala Nemecko.

Rybáriková: Nevidím nič pozitívne

Vyradená Rybáriková nemá v Melbourne šťastie na žreb a každý rok vyfasuje nasadenú súperku. Toto bolo už štvrté prehraté 1. kolo v Melbourne za sebou a siedme grandslamové! Zverenka Martina Hromca prehrala v Aucklande 1. kolo a v Hobarte sa do hlavnej súťaže nedostala. Pochopiteľne, že po včerajšej ďalšej prehre nemohla byť spokojná.

,,Stále tá istá pesnička. Ja už asi nedostanem nenasadenú súperku. Neostáva mi nič iné, len začať tie nasadené zdolávať, a potom budem sama nasadená. Dominika sa lepšie vysporiadala s podmienkami, teplom a vetrom, vyhovuje to aj štýlu jej hry, okrem zábleskov v 1. sete som nemala veľa šancí. Momentálne som v takom rozpoložení, že na začiatku sezóny nič pozitívne nevidím. Prehrala som jednoznačne všetky zápasy, mala som po dobrej príprave s trénerom Hromcom úplne iné očakávania. Forma sa neukázala, stále som okolo 70. miesta, a pritom patrím do päťdesiatky a vyššie. Neviem, v čom je problém.“

17725413_res.jpg

Beck neuhral ani set

Slovenský tenista Karol Beck (100. v rebríčku ATP) neuspel v 1. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

Zverenec trénera Jána Krošláka prehral s finalistom minulotýždňového podujatia v Sydney Francúzom Julienom Bennetauom v troch setoch 4:6, 2:6 a 5:7. Beckovým maximom v Melbourne Parku zostáva 3. kolo z roku 2005, vlani stroskotal tiež na úvodnej prekážke.

Najlepší slovenský singlista hneď v úvodnom geme duelu s Bennetauom stratil vlastné podanie. Beckovi sa v ďalších minútach síce podarilo vyrovnať na 4:4, no v deviatej hre opäť zaváhal na servise a Benneteau dotiahol prvý set do úspešného konca.

Druhé dejstvo bolo jasne v réžii Francúza, ktorý kvalitne podával i returnoval. Tretí set získal Benneteau vo svoj prospech vďaka brejku v jedenástom geme. Jediným slovenským zástupcom v mužskom singli v Melbourne zostal Lukáš Lacko, ktorý nastúpi v stredu proti Američanovi Donaldovi Youngovi.

Beck po prehre v 1. kole priznal, že Benneteau bol na dvorci lepším hráčom, mrzeli ho však nevyužité šance.

Súper mal výborný servis

"Francúz potvrdil dobrú formu zo Sydney. Mrzí ma však, že v dôležitých momentoch som spravil veľa zbytočných nevynútených chýb. Stálo ma to pár tesných gemov, ktoré som mohol vyhrať. Nehral som až tak zle, no súper si viac pomáhal servisom," povedal pre TASR Beck, ktorému úvod novej sezóny nevyšiel podľa predstáv.

Na turnajoch v Chennai a v Sydney vypadol už v 1. kole kvalifikácie. "Prvý zápas v Chennai mi vôbec nevyšiel, trápil som sa. Bolo to aj o hlave, neveril som si. Dnes to bol proti ťažkému súperovi z mojej strany už oveľa lepší výkon. Pevne verím, že na halových turnajoch v Európe bude mať moja hra vyšší level. Na budúci týždeň by som rád štartoval na stotisícovom challengeri v nemeckom Heilbronne. Dúfam, že sa mi v stredu podarí odletieť z Melbourne. Potom by som rád hral na turnaji ATP, buď v Záhrebe alebo v Montpellieri. Verím, že sa na jednom z nich dostanem do hlavnej súťaže," dodal Beck.

dvojhra - 1. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (17-SR) - Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) 6:3, 6:1

Julien Benneteau (Fr.) - Karol BECK (SR) 6:4, 6:2, 7:5

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Cibulková zdolala jasne Rybárikovú