Chystá sa oznámenie veľkého zápasu?

Adrián Mečiar|15. jan 2019 o 01:00

Bude čoskoro oznámený ďalší duel Khabiba Nurmagomedova?

Už od momentu, kedy Khabib Nurmagomedov zdolal Conora McGregora, sa hovorí o tom, kto by mohol byť ďalším súperom dagestanského orla.

Nanešťastie, azda ešte viac pozornosti sa odvtedy venovalo Khabibovmu fyzickému vybavovaniu si účtov s tímom svojho írskeho rivala. Nurmagomedov po ukončení duelu vyskočil z klietky a napadol Dillona Danisa, dekorovaného grapplera a McGregorovho trénera, ktorý ho údajne provokoval. A práve táto kauza zdržala aj debaty ohľadom Khabibovho nasledujúceho súboja, keďže prípad prešetruje Nevadská atletická komisia (NSAC), ktorá dosiaľ nevydala definitívny verdikt ohľadom trestu pre Nurmagomedova a McGregora.

Avšak to, že Khabib je kvôli vyšetrovaniu dočasne suspendovaný a stále čaká na svoj trest, neznamená, že v zákulisí sa nemôže rokovať o jeho najbližšej titulovej obhajobe. V tejto chvíli už pokojne môže byť dohodnutý ďalší duel šampióna ľahkej váhy a UFC môže čakať len na potvrdenie očakávaného 6-mesačného trestu od NSAC.

Tomu by nasvedčovali informácie, o ktoré sa podelila známa stránka MMA Team Dagestan, podľa ktorej sa Khabibov návrat do klietky chystá na aprílovom turnaji UFC 236. Tu sú tri najpravdepodobnejšie alternatívy:

Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson

Do pätice všetko dobré, však? Tiež by sme sa toho dočkali, hovoria si istotne milióny fanúšikov na celom svete.

Tento duel mal prebehnúť už štyrikrát, no sny fanúšikov dodnes neboli vyslyšané. Naposledy sa ako príliš veľká prekážka ukázal kábel v televíznom štúdiu, ktorý 6 dní pred plánovaným duelom na podujatí UFC 223 poslal Tonyho Fergusona na operáciu kolena. Až neuveriteľne nešťastná náhoda.

Hoci Dana White povedal, že sa už nikdy nepokúsi spraviť tento zápas, možno napokon nebude mať na výber. Volajú po ňom fanúšikovia a záujem prejavili aj Khabib s Tonym, ktorí si medzi sebou rozhodne chcú zmerať sily.

Tejto možnosti by nasvedčoval aj hashtag v jednom z príspevkov stránky MMA Team Dagestan, v ktorom sa hovorí "#BestvsBest".

Khabib Nurmagomedov vs. Georges St-Pierre

Vysnívaný zápas Khabiba Nurmagomedova a jeho otca Abdulmanapa. Khabib povedal, že pre tento duel je ochotný prejsť aj do welterovej váhy. St-Pierre sa zas v minulosti nevyhýbal špekuláciam o jeho možnom prechode do ľahkej váhy, kde by ako bývalý šampión welterovej a strednej váhy mohol získať svoj tretí opasok.

Okolo Georgesa St-Pierrea je ale teraz pomerne ticho. GSP sa ešte v decembri minulého roka vyjadril tak, že cez vianočné sviatky sa rozhodne, či sa ešte znova postaví do oktagonu, alebo definitívne ukončí kariéru. Výsledok jeho rozhodovania sme sa zatiaľ nedozvedeli.

Khabib Nurmagomedov vs. Conor McGregor II

Okamžitá odveta s Conorom McGregorom? Dana White tvrdí, že tento súboj by sme v tomto roku mali uvidieť, no bude to hneď ďalší zápas? Navyše, Dana White už toho povedal až-až.

Táto alternatíva je snáď najmenej pravdepodobná, no na druhú stranu, pri súčasnom vedení UFC si nemôžete byť istý vôbec ničím a obaja sa naviac v posledných dňoch opäť podpichovali na sociálnych sieťach.

Momentálne nám teda nezostáva nič iné než čakať najmenej do 29. januára, kedy je na programe stretnutie NSAC. Ako to vyplýva aj z vyjadrení samotného Khabiba Nurmagomedova, viac informácií o jeho nasledujúcom súboji sa zrejme dozvieme až na začiatku februára.

Foto: MMA Junkie

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chystá sa oznámenie veľkého zápasu?