Chicago zdolalu Minnesotu, Hossa strelil gól a dvakrát asistoval

Tri body zaznamenal Marián Hossa v prvom zápase série s Minnesotou.
Tri body zaznamenal Marián Hossa v prvom zápase série s Minnesotou. (Autor: SITA/AP)
TASR|3. máj 2014 o 07:06

Druhé kolo play-off začalo na vlastnom ľade aj Chicago. Druhou hviezdou zápasu bol Slovák Marián Hossa.

NEW YORK. Hokejisti Chicaga zdolali v úvodnom zápase semifinále Západnej konferencie zámorskej NHL Minnesotu 5:2 a ujali sa vedenia v sérii 1:0.

Slovenský reprezentant Marián Hossa prispel k triumfu Chicaga gólom a dvoma asistenciami. Jeho krajan a spoluhráč Michal Handzuš strávil na ľade takmer trinásť minút, ale bodovo sa nepresadil.

Tréner Joel Quenneville ho opäť využíval najmä na oslabenia, kde bol spoločne s Marcusom Krügerom najviac vyťažovaný hráč.

"Saad perfektne prešiel stredom a krásne mi nahral. Ja som mal už takmer prázdnu bránku, puk stačilo len zdvihnúť ponad betón," povedal zámorským novinárom Hossa.

I tak bol kritický. "Nehrali sme tak dobre, ako vieme. V priebehu stretnutia sme sa zlepšovali, ale máme rozhodne na viac," priznal Hossa. Wild vyhrali na strely 32:22, ale efektivita bola na domácej strane.

Minnesota bola spokojná

"Páčil sa mi štýl hry, aký sme predvádzali väčšinu času. Hrali sme s nasadením, dostávali sa do prečíslení a boli často v ich pásme. Nepodarilo sa nám využiť šance a udrieť v rozhodujúcich chvíľach," poznamenal útočník Minnesoty Zach Parise.

Tréner Mike Yeo bol kritickejší: "Hrali sme pod svoj priemer, nemôžeme byť spokojní. Nie každý dosiahol dnes potrebnú úroveň." Marián Hossa odohral 19:23 min, počas ktorých ohrozil bránku súpera päťkrát. Michal Handzuš odkorčuľoval necelých trinásť minút.

Druhý zápas je na programe v nedeľu opäť v Chicagu.

Gól Mariána Hossu

Rangers vyhrali v predĺžení

V semifinále Východnej konferencie zvíťazili New York Rangers na ľade Pittsburghu 3:2 po predĺžení. Víťazný gól zaznamenal v 64. minúte útočník Rangers Derick Brassard. New York vedie v sérii 1:0 na zápasy.

V predĺžení najskôr skončil v bránke puk po strele Dericka Brassarda, ale pokračovalo sa v hre, pretože sa odrazil von. Po zmätkoch ho o pár sekúnd vrátil do siete Benoit Pouliot. Po preskúmaní videozáznamu potom rozhodli, že víťazstvo zabezpečila už prvá Brassardova strela.

Strelili dva góly

"Myslel som si, že som dal gól. Puk sa však vrátil do hry, rozhodca rozpažil, tak som pokračoval v akcii a prihral Pouliotovi," priznal Brassard. "Je jedno, ktorý gól platil. Hrali sme dobre, vyhrali sme a to je dnes najdôležitejšie," povedal Pouliot.

Pittsburgh nedokázal unaviť súpera, ktorý hral tretí zápas za posledné štyri dni. Rangers nadviazali na výkony zo série prvého kola proti Philadelphii.

"Niečo sa stalo, nebol to z našej strany optimálny výkon. Nehrali sme naplno, takže to inak nemohlo ani dopadnúť," povedal kapitán Penguins Sidney Crosby, ktorý v doterajšom priebehu série ešte neskóroval a v piatok bol na ľade pri všetkých troch inkasovaných góloch.

2. kolo play off NHL

semifinále Východnej konferencie, 1. zápas

Pittsburgh - New York Rangers 2:3 pp (0:2, 2:0, 0:0 - 0:1)

- stav série 0:1

Góly: 28. Stempniak (Bennett, Goc), 34. Neal (Jokinen, Malkin) - 6. Pouliot (Girardi), 18. Richards (Hagelin, Giradi), 64. Brassard (Pouliot)

semifinále Západnej konferencie, 1. zápas

Chicago - Minnesota 5:2 (1:0, 1:0, 3:2)

- stav série 1:0

Góly: 15. Bickell (Seabrook, HOSSA), 32. HOSSA (Saad, Leddy), 49. Kane (Sharp, Seabrrok), 57. Kane (Smith, Sharp), 58. Bickell (Toews, HOSSA) - 43. Stoner (Parise, Pominville), 47. Brodziak (Haula, Heatley)

Slováci v play-off

1. Marián Gáborík (Los Angeles) 7 3 2 5 0 17 2

2. Marián Hossa (Chicago) 7 2 3 5 -2 34 6

3. Zdeno Chára (Boston) 6 2 0 2 +1 14 4

4. Michal Handzuš (Chicago) 7 0 1 1 -3 2 2

5. Tomáš Tatar (Detroit) 5 0 0 0 -3 19 8

6. Tomáš Jurčo (Detroit) 3 0 0 0 -1 6 0

7. Andrej Meszároš (Boston) 2 0 0 0 +1 4 0

8. Richard Pánik (Tampa Bay) 2 0 0 0 -2 4 4

Pozn.: Za menom a klubom nasledujú odohrané zápasy, góly, asistencie, body, plus/mínus body, strely na bránku a trestné minúty.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago zdolalu Minnesotu, Hossa strelil gól a dvakrát asistoval