Chárova morálka nadchýna jeho spoluhráčov

TASR|26. nov 2009 o 13:22

Na hokejistov Bostonu Bruins sa konečne začína usmievať šťastie. Po nepresvedčivom úvode do novej sezóny ťahajú Bruins šnúru štyroch víťazstiev v rade.

BOSTON. Na hokejistov Bostonu Bruins sa konečne začína usmievať šťastie. Po nepresvedčivom úvode do novej sezóny NHL "medvedi" v poslednom období herne pookriali a momentálne držia šnúru štyroch víťazstiev v rade. Vďaka nim sa v tabuľke Severovýchodnej divízie vyšvihli na prvé miesto a vo Východnej konferencii si tak držia tretiu priečku.

Tím trénera Clauda Juliena po sérii úspechov opäť začína pripomínať mužstvo, ktoré vlani naháňalo súperom hrôzu a v základnej časti vládlo na celom Východe.

Pod jeho oživenie sa podpísal najmä návrat zranených opôr Marca Savarda a Milana Lucica a takisto aj stále sa zlepšujúca hra Zdena Cháru. Ako prezradil jeho kolega z obrany Derek Morris, slovenský kapitán ide svojim spoluhráčom príkladom nielen počas stretnutí, ale i tréningov.

"Každý boží deň na niečom pracuje. Po zápase si mohol dať pokojne deň voľna, zrelaxovať a pripraviť sa na ďalší duel, no on si namiesto toho skúša streľbu alebo prácu s hokejkou. Každý deň musí na niečom makať," prezradil na svojho spoluhráča Morris. Najmä streľba je činnosť, ktorú potrebuje Chára "obrúsiť".

V prebiehajúcom ročníku skóroval úradujúci držiteľ Norrisovej trofeje iba raz a bude mať čo robiť, aby vyrovnal zápis z minulej sezóny, kedy trafil svojou obávanou delovkou do čierneho až 19-krát.

Chárova "pracovná morálka" jeho spoluhráčov priam fascinuje. Robustný slovenský zadák svojím prístupom postupne "nakazil" celé mužstvo.

"Na tréningoch neustále niečo vymýšľa, čo my s nemým úžasom sledujeme a postupne sa od neho učíme. Zdeno sa stále zdokonaľuje a my veríme, že sa budeme rovnako zlepšovať ako on," dodal Morris v rozhovore pre klubovú stránku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárova morálka nadchýna jeho spoluhráčov