Chárova asistencia Bostonu na výhru nestačila

Obranca Bostonu Dennis Wideman (vpravo) sa snaží zobrať puk z hokejky Davida Clarksona z New Jersey.
Obranca Bostonu Dennis Wideman (vpravo) sa snaží zobrať puk z hokejky Davida Clarksona z New Jersey. (Autor: TASR/AP)
SITA|30. okt 2009 o 07:49

Vo štvrtkových dueloch zámorskej hokejovej NHL sa bodovo presadil iba jediný slovenský hokejista, obranca Zdeno Chára si pripísal jednu asistenciu

NEW YORK. . Ani tá však nezabránila prehre Bostonu 1:2 na domácom ľade v zápase proti New Jersey.

Až vo dvoch stretnutiach sa brankárom podarilo dosiahnuť shutout - Phoenix vyhral v St. Louis 2:0 a gólman Bryzgalov vychytal už tretie čisté konto v sezóne, Nashville zdolal pred vlastnými fanúšikmi Chicago rovnako 2:0, čo pre Fína Pekku Rinneho znamenalo prvý shutout v tomto súťažnom ročníku. Vo dvoch zápasoch sa muselo rozhodnúť až v samostatných nájazdoch. Edmonton zdolal Detroit 6:5, autorom rozhodujúceho nájazdu bol Patrick O'Sullivan. Vancouver uspel v Los Angeles, výhru "kosatiek" zariadil Mikael Samuelsson.

edmonton_detroit.jpg

New Jersey odohralo prvýkrát v tejto sezóne zápas bez svojej brankárskej opory Martina Brodeura, no napriek tomu si "diabli" pripísali plný bodový zisk - v Bostone zdolali domáce mužstvo Bruins 2:1. Rozhodujúci presný zásah vsietil v závere tretieho dejstva Dainius Zubrus. Ten iba pohodlne zasunul puk, ktorý dobre nezachytil domáci gólman Tim Thomas.

"Čakal som nejakú tú chvíľku na tento okamih," uviedol gólman Devils Yann Danis, pre ktorého to bol prvý súťažný štart odvtedy, ako v lete prišiel z tímu New York Islanders, a dodal: "Pred samotným duelom som bol nervózny. Chcel som chlapcom ukázať, že aj ja môžem svojím dielom prispieť k výhram tímu. Nepochyboval som o sebe, som však v novom mužstve a mám nových spoluhráčov, preto som chcel urobiť dobrý dojem. Veci mi dnes v noci vychádzali." Hráči New Jersey ešte v aktuálnej sezóne neokúsili na ihriskách súperov chuť prehry, na svojom konte majú 6 triumfov.

otawa_tampa.jpg

Na čelo kanadského bodovania sa po štvrtku vrátil ruský hokejista Washingtonu Alexander Ovečkin, ktorý sa na výhre nad Atlantou podieľal 2 gólmi a jednou asistenciou. Celkovo má na svojom konte rodák z Moskvy po 12 stretnutiach 13 gólových zásahov a najmä vďaka jeho presnej muške sú Capitals na čele Juhovýchodnej divízie. "Robím si iba svoju prácu. Pokúšam sa strieľať góly a tým dopomôcť tímu k víťazstvám. Momentálne sa nám darí a nezáleží, akým spôsobom vyhrávame," skonštatovala 24-ročná jednotka vstupného draftu v roku 2004. Pre Thrashers to bola už štvrtá prehra v rade. Atlanta sa musela zaobísť bez svojho zraneného kapitána Iľju Kovaľčuka, ktorý si v sobotu zlomil pravú nohu.

Dvaja gólmani boli vo štvrtok nepriestrelní - Rus Iľja Bryzgalov vychytal všetkých 32 pokusov hráčov St. Louis a jeho Phoenix triumfoval 2:0, rovnakým výsledkom získal dva body aj Nashville, ktorý aj s vynikajúcim Pekkom Rinnem zvíťazil nad Chicagom. Pre 29-ročného Bryzgalova to bol už jeho tretí shutout v sezóne. "V závere sa snažili využiť všetky svoje zbrane. Takéto veci však musíte očakávať. Našťastie, my sme si dobre odviedli svoju prácu a výhru nepustili z rúk," opisoval záverečné minúty duelu rodák z Togliatti, ktorý v minulosti chytal aj za Anaheim. O tri roky mladší Rinne zlikvidoval všetkých 22 striel "čiernych jastrabov" a vybojoval svoju prvú "nulu" v tejto sezóne, celkovo piatu v kariére.

Takmer dokonalý obrat sa v Edmontone podaril hráčom Detroitu. "Červené krídla" prehrávali so svojím súperom dvakrát rozdielom štyroch gólov, no troma presnými zásahmi v treťom dejstve sa dokázal zdolaný finalista minuloročných bojov o Stanleyho pohár vrátiť do stretnutia a posunúť ho do predĺženia. V samostatných nájazdoch však napokon druhý bod pre "olejárov" vybojoval Patrick O'Sullivan. "Spravili sme tento duel vzrušujúcejším. Diváci sa museli baviť. Dosiahli sme víťazstvo, čo sa cení najviac," uviedol po súboji tréner Oilers Pat Quinn.

vancouver_la.jpg

Andrew Raycroft nastúpil pre zranenie Roberta Luonga prvý raz v sezóne ako brankárska jednotka Vancouveru a svojím výkonom dopomohol "kosatkám" k zisku dvoch bodov v Los Angeles (2:1 po samost. nájazdoch). Dvadsaťdeväťročný Kanaďan zneškodnil 30 striel "kráľov" v riadnom hracom čase a predĺžení a za svoj chrbát pustil iba jedinú. "Bolo to pekné víťazstvo. Podarilo sa nám vymazať ich elitnú formáciu, čo bolo základom nášho úspechu," skonštatoval držiteľ Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika sezóny 2003/04.

Výsledky

Tampa Bay - Ottawa 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 8. Stamkos (Lecavalier, St. Louis), 25. Fedoruk (Hale, Downie), 35. Malone (Hale, Tanguay), 48. Stamkos (Lecavalier, Malone), 50. Tanguay (Malone, Stamkos) - 51. J. Ruutu (Kelly, Donovan), 55. Kovaľov (Alfredsson, Lee). Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše: Konopka, Downie - C. Neil, J. Ruutu všetci na 5 min za bitku, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:23, brankári: M. Smith - Elliott. Diváci: 13 213.

Atlanta - Washington 3:4 (0:2, 0:1, 3:1)

Góly: 42. Bogosian (Enström, T. White), 58. T. White (Viačeslav Kozlov, Hainsey), 60. Bogosian (Peverley, Antropov) - 11. Ovečkin (M. Green, Laich), 15. Ovečkin (Bäckström), 25. Morrison (Ovečkin, Laich), 60. Knuble (Laich). Vylúčení: 5:2, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 41:32, brankári: Pavelec - Varlamov. Diváci: 12 893.

Boston - New Jersey 1:2 (0:1, 1:0, 0:1) - Zdeno Chára (Boston) 0+1

Góly: 23. Bergeron (Sturm, CHÁRA) - 14. Clarkson (Bergfors, Salvador), 59. Zubrus (Parise, Langenbrunner). Vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 32:31, brankári: T. Thomas - Danis. Diváci: 17 565.

St. Louis - Phoenix 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)

Góly: 23. Winnik (Lepisto, Fiddler), 43. Pyatt (Fiddler, Aucoin). Vylúčení: 2:3, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 32:29, brankári: Conklin - Bryzgalov. Diváci: 18 087.

Nashville - Chicago 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Góly: 35. J. Ward (Bouillon, Dumont), 60. Smithson (Scatchard, Klein). Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: Byfuglien na 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 1:0. Strely na bránku: 28:22, brankári: Rinne - Huet. Diváci: 13 585.

Edmonton - Detroit 6:5 po sam. nájazdoch (3:0, 2:2, 0:3 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. Jacques (Brule, O'Sullivan), 10. D. Penner (Horcoff, Hemský), 13. Hemský (D. Penner, Horcoff), 21. Hemský (D. Penner), 30. Horcoff (Grebeškov, D. Penner), rozhodujúci samost. nájazd premenil O'Sullivan - 27. Helm (Filppula, B. Stuart), 33. Zetterberg (Kronwall, Daciuk), 47. J. Ericsson (Draper, Eaves), 48. Bertuzzi (Daciuk), 53. Eaves (Helm, J. Ericsson). Vylúčení: 3:3, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:45, brankári: Chabibulin - Howard. Diváci: 16 839.

Los Angeles - Vancouver 1:2 po sam. nájazdoch (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 12. Parse (Purcell, Stoll) - 19. M. Samuelsson (Burrows, H. Sedin), rozhodujúci samost. nájazd premenil M. Samuelsson. Vylúčení: 3:4, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 31:15, brankári: Quick - Raycroft. Diváci: 16 838.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárova asistencia Bostonu na výhru nestačila