Chárov Boston prišiel o Boychuka: Musíme zabrať naplno

SITA|28. okt 2010 o 13:19

Hokejový tím NHL Boston Bruins prišiel o obrancu Johnnyho Boychuka, kapitán tímu Zdeno Chára však nepanikári.

BOSTON. Zranenie jedného z obrancov Johnnyho Boychuka by malo ešte viac stmeliť defenzívne rady hokejistov Bostonu. Myslí si to ich kapitán a líder defenzívy Zdeno Chára.

Boychuk má od soboty zlomenú kostičku v predlaktí a nezahrá si minimálne štyri týždne.

"Musíme všetci v najbližších zápasoch zabrať naplno, aby sme dokázali zaplniť prázdne miesto po Johnnym. Budeme musieť v zápasoch použiť všetkých zostávajúcich šiestich obrancov. Nie je to však len výzva pre defenzívu, ale všetkých hráčov tímu," prízvukuje Chára pre klubovú internetovú stránku.

Boston sa vo štvrtok predstaví prvýkrát na domácom ľade od sobotňajšieho nešťastného súboja s Rangers (prehra 2:3, zranenie Boychuka), keď privíta Toronto. Dá sa očakávať, že tréner Claude Julien poprehadzuje obranné formácie.

"Nebude to nič nové, lebo v úvodných zápasoch sezóny tréner často pre hráčov. Dá sa povedať, že sme zvyknutí hrať s kýmkoľvek, nemáme vytvorené stabilné obranné dvojice," poznamenal najvyšší muž NHL Chára.

Celkovo majú "medvede" v doterajšom priebehu sezóny na konte štyri víťazstvá a dve prehry. Podľa Cháru netreba na hernom prejave tímu nič meniť, len hrať disciplinovane a s maximálnou koncentráciou.

"Zostali sme bez jedného zo stálych obrancov, ale to neznamená, že musíme hrať inak ako doteraz. Nič extra netreba vymýšľať. Za seba môžem povedať, že budem hrať naďalej svoju hru, čiže jednoducho a tvrdo," uzavrel Chára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov Boston prišiel o Boychuka: Musíme zabrať naplno