Chárov Boston na ľade Caroliny vybojoval siedmy zápas

Zdeno Chára (v strede) čistí priestor pred svojim brankárom. Jeho Bostonu sa podarilo vybojovať rozhodujúci siedmy zápas.
Zdeno Chára (v strede) čistí priestor pred svojim brankárom. Jeho Bostonu sa podarilo vybojovať rozhodujúci siedmy zápas. (Autor: SITA/AP)
TASR|13. máj 2009 o 07:45

Až v troch zo štyroch sérií 2. kola play off zámorskej NHL sa o postupujúcom bude rozhodovať v siedmych zápasoch.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu v noci na stredu znova odvrátili hrozbu predčasného vyradenia z play off NHL a po víťazstve 4:2 na ľade Caroliny vyrovnali stav série na 3:3 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas. Kľúčová bitka o postup do semifinále Stanleyho pohára (finále Východnej konferencie) sa odohrá v noci na piatok v hale Bruins.

Slovenský obranca a kapitán Bostonu Zdeno Chára sa prezentoval jedným plusovým bodom a dvojminútovým trestom za držanie.

semifinále Východnej konferencie:

Carolina - Boston 2:4 stav série: 3:3

Do nevyhnutného rozuzlenia v 7. súboji dospela aj séria medzi Detroitom a Anaheimom, Red Wings podľahli na ľade Ducks 1:2, no v noci na piatok budú hostiť rozhodujúci súboj. Slovenský útočník Marián Hossa si pripísal iba jeden mínusový bod a tri neúspešné strely. Jeho krajan a spoluhráč Tomáš Kopecký sa v pondelok musel podrobiť operácii lícnej kosti a jeho ďalší štart v nadstavbe je prakticky už vylúčený.

Účasť v semifinále Stanley Cupu má v suchu zatiaľ len Chicago, ktoré vyradilo Vancouver 4:2 na zápasy, v siedmom stretnutí padne postupový verdikt aj v prípade série medzi Pittsburghom a Washingtonom.

semifinále Západnej konferencie:

Anaheim - Detroit 2:1 stav série: 3:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov Boston na ľade Caroliny vybojoval siedmy zápas