Chárov Boston je na pokraji vypadnutia, nedarilo sa ani Marinčinovmu tímu

Bobby Ryan strieľa jediný gól zápasu.
Bobby Ryan strieľa jediný gól zápasu. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|20. apr 2017 o 06:20

Washington vyrovnal stav série proti Torontu.

NEW YORK. Hokejisti Bostonu v stredajšom štvrtom zápase štvrťfinále play-off Východnej konferencie NHL na domácom ľade nestrelili Ottawe ani gól a sú na pokraji vyradenia z bojov o Stanleyho pohár.

O víťazstve hostí 1:0 znamenajúcom ich vedenie v sérii 3:1 rozhodol v 46. minúte útočník Bobby Ryan, ktorého našiel obranca Erik Karlsson.

Švédsky bek spred modrej čiary naznačil strelu príklepom, ale puk prudko posunul pred bránku na hokejku amerického krídelníka, ktorý prekonal Tuukku Raska.

"Bola to neuveriteľná prihrávka. Mal som pocit, že príde, ale aj tak ma prekvapila," komentoval na webe sportsnet.ca 30-ročný Ryan, ktorý dosiahol víťazný zásah v druhom stretnutí po sebe.

"Hovoril som to už pred začiatkom vyraďovačky, že v play-off máme šancu zabudnúť na nie príliš úspešnú základnú časť a začať od začiatku. So svojimi výkonmi som zatiaľ spokojný. Hlavné však je, že hráme dobre ako tím," pochvaľoval si Ryan.

Jeho gólu sa v stredu márne snažil zabrániť aj kapitán Bruins Zdeno Chára, ktorý bol v tom čase v akcii. Brankár hostí Craig Anderson pochytal všetkých 22 striel a Senators aj vďaka nemu môžu v piatok na svojom štadióne rozhodnúť o postupe do ďalšieho kola.

Najlepší tím základnej časti NHL Washington nepustil Toronto do trháku a na súperovom štadióne vyrovnal stav štvrťfinálovej série na 2:2. Hostia položili základy stredajšieho víťazstva 5:4 v úvodnej štvrtine, ktorú vyhrali 4:1.

"Nemyslím si, že to bolo o nich. Skôr by som povedal, že sme sa zdolali sami. Ani sme sa nepriblížili hre, akú sme schopní predviesť," poznamenal na webe nhl.com brankár Maple Leafs Frederik Andersen.

"Všetci sme zabrali, puk smeroval presne do tých miest, odkiaľ padajú góly. Strieľali sme o čosi viac, hráči sa tlačili pred bránku, z čoho vyplynulo viacero našich príležitostí. Klobúk dolu pred súperom, ktorý sa v závere pokúšal o zvrat, ale udržali sme to," tešil sa T.J. Oshie.

Pozrite si najlepšie zábery zo zápasu medzi Torontom a Washingtonom: fotogaléria

20.4.2017

Slovenský obranca kanadského klubu Martin Marinčin za viac ako trinásť minút na ľade dvakrát neúspešne vystrelil a duel zakončil jedným plusovým bodom.

Koniec sezóny odvrátili hráči Minnesoty, ktorí za stavu 0:3 na zápasy zvíťazili na ľade St. Louis 2:0. Čistým kontom sa zaskvel brankár Devan Dubnyk.

Hokejisti Anaheimu postúpili do druhého kola. Anaheim zvíťazil na ľade Calgary 3:1 vo štvrtom zápase štvrťfinále Západnej konferencie a sériu ovládol 4:0. Kalifornčania vyhrali sériu play-off bez prehry po piaty raz v klubovej histórii.

Sklamaní hráči Calgary. V sérii proti Anaheimu nedokázali ani raz uspieť.
Sklamaní hráči Calgary. V sérii proti Anaheimu nedokázali ani raz uspieť. (Autor: TASR/AP)

"Sme veľmi šťastní, že sa nám to podarilo tak rýchlo. Tešíme sa na oddych, ktorý nám zabezpečí to, že sa budeme môcť čo najlepšie pripraviť na ďalšieho súpera," vravel po zápase kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf.

Súperom Ducks v semifinále konferencie bude víťaz série medzi Edmontonom a San Jose. Tam je stav 2:2 na zápasy.

NHL - 1. kolo play-off:

Toronto - Washington 4:5 (1:4, 1:0, 2:1)

/stav série - 2:2/

Góly: 6. Hyman (Gardiner, W. Nylander), 26. J. van Riemsdyk (Rielly, Marner), 52. Matthews (Hunwick, C. Brown), 60. Bozak (Marner, W. Nylander) - 3. Oshie (Bäckström, Schmidt), 5. Ovečkin (Shattenkirk), 14. T. Wilson (Eller, Orlov), 17. T. Wilson (Burakovsky, Orpik), 53. Oshie (Bäckström)

/obranca Martin Marinčin (Toronto) odohral 13:11 minúty, dvakrát vystrelil na bránu súpera, zablokoval tri strelecké pokusy súpera, dva razy stratil puk a do štatistík si pripísal jeden plusový bod/

Boston - Ottawa 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)

/stav série - 1:3/

Gól: 46. B. Ryan (E. Karlsson, Brassard)

/obranca Zdeno Chára (Boston) odohral 24:09 minúty, ani raz nevystrelil na bránu súpera, rozdal päť bodyčekov, dvakrát zablokoval strelu súpera, dva razy stratil puk, raz ho získal a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod/

St. Louis - Minnesota 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

/stav série - 3:1/

Góly: 17. Coyle, 37. Hanzal (Pominville, Prosser)

Calgary - Anaheim 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

/stav série - 0:4/

Góly: 37. Monahan (K. Versteeg, Brouwer) - 6. Eaves, 7. Thompson (Rakell, Perry), 60. Getzlaf

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chárov Boston je na pokraji vypadnutia, nedarilo sa ani Marinčinovmu tímu