Chára za bitku dodatočný trest nedostane

Chára (v bielom) najprv dostal "sekeru" a potom ho trojica hráčov Buffala uzemnila.
Chára (v bielom) najprv dostal "sekeru" a potom ho trojica hráčov Buffala uzemnila. (Autor: ap)
TASR|24. apr 2010 o 14:05

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára sa vyhne trestu za iniciovanie bitky v záverečných sekundách piatkového zápasu Buffalo - Boston (4:1).

BUFFALO.

Ako informuje server espn.com, kapitán Bruins síce dve desatiny pred záverečnou sirénou rozpútal šarvátku pri súperovej striedačke, no vedenie NHL uznalo, že ho k tomu podnietila provokácia Paula Gaustada. Pozitívnu správu sa dozvedela výprava medveďov počas spiatočného letu do Bostonu.

Za rozhodnutého stavu Gaustad nebadane udrel Cháru do oblasti lýtka, čo nenechalo slovenského obra chladným a pustil sa do domáceho útočníka.

V závere duelu sa to na ľade riadne mlelo

Následne sa na najvyššieho muža profiligy vrhol aj Cody McCormick a na ľade sa strhla mela. Do nej sa zapojil i brankár Sabres Ryan Miller, ktorý zaútočil na Miroslava Šatana, a v akcii bol aj tretí Slovák, obranca Buffala Andrej Sekera.

Po bitke 45 trestných minút

Po tejto "mastenici" udelili rozhodcovia 45 trestných minút, z toho Šatan dostal 2+10 min, Chára 5+DKZ a ďalšie dve za vyprovokovanie bitky. Hoci ju rozpútal v posledných 5 minútach, vyviazol bez dodatočného trestu, keďže disciplinárka pri preskúmaní videozáznamu zohľadnila aj incident, ktorý bitke predchádzal, čo jej umožňujú ligové pravidlá.

Chára tak bude medveďom k dispozícii v šiestom dueli série, v ktorom sa môže Boston revanšovať rivalovi za piatkovú prehru a rozhodnúť o svojom postupe do 2. kola play off.

Sabres sa počin Cháru nepáči. Tréner Bruins videl "sekeru" do nôh svojho kapitána

Počínanie mohutného Slováka ostro skritizovala domáca strana. "Keď niekto začne rozdávať údery, vážne riskuje trest za vyprovokovanie bitky. Každá takáto reakcia v posledných piatich minútach je hlúpou," myslí si tréner šabieľ Lindy Ruff. Svojich zverencov sa zastal.

"Páčilo sa mi, že jeden hráč chytil Chárovi kolená, ďalší ho uchopil okolo pásu a ďalší okolo krku. A veľký chlap šiel dolu. Naša odpoveď bola primeraná. Nemôžete predsa len tak mlátiť ľudí a presne to spravil Chára," tvrdil kouč Buffala.

Miller ospravedlňoval svoj "výjazd" z bránky tým, že Sabres mali na ľade o dvoch hráčov menej. "Hrali šiesti na štyroch a vedel som, že musím zasiahnuť. Vybral som si chlapíka, ktorý zdvojil nášho hráča, tuším to bol Miro Šatan. Musel som tam predsa prísť a pomôcť spoluhráčom," vyhlásil gólman, ktorý dostal za opustenie bránkoviska dve minúty.

Opačný názor na inkriminovanú situáciu mal tréner hostí. "Jasne som videl, ako dostal Chára sekeru do nohy," citoval webový portál boston.com Claudea Juliena, ktorý dodal:

"Nebolo to nič hrozné. Patrí to k intenzite play off." Ani samotný Chára nerobil z bitky veľkú vedu. "Hokej je tvrdá hra. Za takého stavu sa občas niečo zomelie," povedal pre espn.com.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára za bitku dodatočný trest nedostane