Chára vstupuje do ďalšej sezóny ako kapitán Bostonu

Zdeno Chára chce doviesť Boston Bruins k zisku Stanleyho pohára.
Zdeno Chára chce doviesť Boston Bruins k zisku Stanleyho pohára. (Autor: TASR/AP)
SITA|28. sep 2009 o 13:20

Hokejový obranca Zdeno Chára má pred sebou ďalšiu sezónu v Bostone v pozícii kapitána Bruins.

BOSTON.

Do Bostonu prišiel v lete 2006, keď podpísal päťročný kontrakt na 37,5 milióna dolárov, a krátko na to ho vymenovali za v poradí osemnásteho kapitána Bruins.

Chára na ľade i mimo neho potvrdzuje svoje vodcovské kvality. V ostatných ročníkoch si na svoju pozíciu v tíme zvykol, aj keď najmä prvý rok nebol taký, ako si predstavoval.

"Musel som sa prispôsobiť a prvý rok vôbec nebol ľahký. Bol som novým mužom v tíme a keď vás hneď vymenujú za kapitána, potom to nie je jednoduché. Veľa som sa naučil. Urobili sme pár zmien a ako tím sme napredovali," povedal Chára v rozhovore pre server nesn.com.

V súčasnosti vstupuje Chára do štvrtej sezóny ako kapitán Bruins. Boston sa môže spoľahnúť aj na ďalších lídrov kabíny - Marka Recchiho, Marca Savarda, Patricea Bergerona či Marka Stuarta.

"V súčasnosti je to dobré, rozhodnutia nie sú iba o jednom mužovi. V tíme je malá skupina lídrov. Myslím si, že počas prvého roku som si toho nechal na svojich pleciach trochu veľa a potom trpela moja hra. Poučil som sa, je dobré rozdeliť zodpovednosť. V istých chvíľach je vždy lepšie vypočuť si názory iných ľudí, je osviežujúce získať pohľad z viacerých strán, aby neznel v kabíne stále ten istý hlas," uviedol pre nesn.com Chára, pre ktorého je cťou nosiť v Bostone kapitánske céčko.

Demitra vynechá úvod sezóny

Hokejový útočník Pavol Demitra nebude svojmu tímu zámorskej NHL Vancouver Canucks k dispozícii v úvode novej sezóny 2009/2010 a podľa všetkého vynechá minimálne desať stretnutí.

Ako informuje Vancouver Sun, vedenie Canucks plánuje zaradiť 34-ročného hokejistu na dlhodobú listinu zranených. V tom prípade by mal podľa platných ligových pravidiel absentovať minimálne v desiatich stretnutiach a 24 dní. Výhodou pre Canucks bude aj fakt, že ušetria časť finančných prostriedkov pod platovým stropom.

Demitra absolvoval v máji operáciu kĺbového puzdra ľavého ramena a stále sa z tohto zákroku zotavuje. Dubnický rodák sa zranil začiatkom mája v play-off v druhom zápase proti Chicagu po kolízii s obrancom Brianom Campbellom. Slovenský hokejista aj napriek liečeniu ramena nezaháľa a naplno v tréningu zaťažuje dolné partie tela.

500.gif

pre zväčšenie infografu - kliknite

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára vstupuje do ďalšej sezóny ako kapitán Bostonu