Chára si pred Winter Classic spomenul na zamrznutý Váh

SITA|21. dec 2009 o 11:41

Novoročný zápas zámorskej hokejovej NHL medzi Bostonom a Philadelphiou na otvorenom štadióne Fenway Park bude pre slovenského kapitána Bruins Zdena Cháru krásnou spomienkou na detstvo.

BOSTON.

Duel známy pod názvom Winter Classic sa uskutoční pod holým nebom a bude vystavený všetkým vrtochom zimného počasia. "Na zamrznutej rieke sme boli neustále. Práve tam sme hrávali hokej. Mám na tieto časy veľmi pekné spomienky. Zahrať si opäť pod holým nebom bude krásnym návratom do detských čias," zaspomínal si na svoje detstvo v Trenčíne a na zamrznutú rieku Váh najvyšší hráč celej zámorskej profiligy.

Aktuálny držiteľ Norrisovej trofeje pre najlepšieho obrancu v zámorskej profilige v rozhovore pre portál nesn.com ďalej priznal, že má veľmi rád hokej v exteriéroch. "Vietor, slnko či sneženie robia zážitok z hokeja neopísateľným. Väčšinou sme hrávali, keď svietilo slnko, a bolo príjemné cítiť počas súbojov na prírodnom ľade teplo sálajúce spod niekoľkých vrstiev oblečenia,“ povedal odchovanec trenčianskeho hokeja Chára.

Hokejové súboje na zamrznutom Váhu však predstavovali aj riziko spojené s možnosťou prasknutia ľadu. Hraciu plochu si preto mládenci v Trenčíne vyznačovali blízko brehu. "Snažili sme sa hrať na kraji rieky, nie v jej strede. Bolo to bezpečnejšie," poznamenal Chára.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chára si pred Winter Classic spomenul na zamrznutý Váh